Stepping

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Stepping er inspirert fra Gombo- dans fra Sør Afrika utviklet under apartheidstyret med rytmisk klapping og slag mot gummistøvler.Uten jern under skoene.  

STEPPING: eng. stepping  Rytmedans hvor hele kroppen brukes som instrument. Ofte med klapp mot kroppsdeler og tramping mot gulvet. Stepping har ikke jern under skoene slik steppdans har.
Sang og roping er ofte brukt. Rytme lages ved å trampe, klappe og slå på kroppsdeler. Bruk av stokker og sverd, og er ofte utført i grupper. Stepping er utbredt ved barneskoler i Canada og USA. 
Rytmisk danseform fra den afro-amerikanske kulturhistorien. Inspirert fra Sør-afrikansk Gombodans, Gombo- dans er utviklet blant gruvearbeidere i Sør-Afrika under apartheidstyret med rytmisk klapping og slag mot gummistøvler. Da arbeiderne i gruvene ikke fikk lov å snakke med hverandre, brukte de en rytmisk kommunikasjonsform. I USA forteller historien at de to første gruppene som formet stepping var Omega Psi Phi og Phi Beta Sigma. Førstnevnte var den første afroamerikanske studentorganisasjonen, grunnlagt i 1911 ved det første college for fargede, Howard University. Phi Beta Sigma ble grunnlagt ved samme universitet i 1914. Senere utviklet stepping seg ved de fargede universitetsmiljøene på 1940-50-tallet i USA.