Stefán Karl Stefánsson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Stefán Karl Stefánsson
Født10. juli 1975 (42 år)
Hafnarfjörður
Beskjeftigelse Teaterskuespiller, filmskuespiller, skuespiller
Nasjonalitet Island
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Stefán Karl Stefánsson (født 10. juli 1975 i Hafnarfjörður, Island) er en islandsk luremester og skuespiller. Han er best kjent i rollen som Robbie Rotten fra LazyTown i 2004.

I oktober 2016 gikk skuespilleren selv ut og informerte om at han hadde fått bukspyttkjertelkreft, og det førte til at LazyTown-skribent [1] startet opp en «GoFundMe-kampanje»[2] hvor han gav folk på internett tillatelse til å bruke en sang fra LazyTown-serien, titulert "We Are Number One", for å lage parodier som ville bidra til å samle inn penger til å dekke Stefan's økonomiske utgifter når han ble for syk til å kunne jobbe. Kampanjen ble meget populær etterhvert som kjente YouTube-artister begynte å laste opp parodier på "We Are Number One" som førte til at låten ble et internett-meme, og man klarte å samle inn mer enn £110,000 (1 130 108 norske kroner) til Stefans pleie.[trenger referanse]

Det virket en stund som han var på bedringens vei, men 28. juni 2017 gikk hans kone Steinunn Ólína Þorsteinsdóttir ut på Facebook og sa bl.a. "Stefan har kolangiokarsinom (gallegangskreft), en sjelden og lite forsket på sykdom. Sykdommen har nå nådd det fjerde stadiumet, og derfor er dessverre Stefans forventede levetid kraftig redusert."

Mark Valeti sa senere på Reddit "Etterhvert som situasjonen utvikler seg, må dere huske på at Stefan leser og setter pris på memene, kunsten og god-bedrings hilsnene dere lager. Han vet hvordan dere føler for ham, og han føler det på samme måte ovenfor dere. Når han etterhvert føler seg bedre og finner den rette måten, vil han selv ta kontakt."

Referanser[rediger | rediger kilde]

skuespillerstubbDenne biografien om en skuespiller er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.