Steen Lynge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Steen Lynge
Født25. nov. 1963Rediger på Wikidata (60 år)
Nuuk
BeskjeftigelsePolitiker Rediger på Wikidata
PartiAtassut
NasjonalitetGrønland

Steen Lynge (født 25. november 1963 i Nuuk) er en grønlandsk politiker for partiet Atassut, musiker og iverksetter. Han har siden landstingsvalget i 2013 vært Helse- og infrastrukturminister.

Steen Lynge er også kjent som producer og tekniker ved innspillinger med nye lovende musikere på Grønland. Han driver sitt eget plateselskap og innspillingsstudio. Han har skrevet mange leserbrev og deltatt i den offentlige debatten de senere år på bakgrunn av sitt politiske virke.

Musikalsk karriere[rediger | rediger kilde]

Han starta som trommeslager i gruppa Simik i 1978. Som producer har Steen utgitt flere grønlandske musikeres musikk som er blitt produsert og utgitt under egen merkevare, Melos Records. Han har bl.a. hatt suksess med band som Taaq, Qulleq, Qeqquaq og Zedna.

Politisk karriere[rediger | rediger kilde]

I 1998 ble Steen ansatt hos Grønlands Forbrukerråd, og meldte seg i 2009 inn i Atassut. Her ble han politisk nestformann og formann i Atassuts lokalavdeling i Nuuk.

I forbindelse med saken om utbetaling av julelønn valgte Steen og lokalavdelingen i Nuuk å gå mot landsorganisasjonens politikk. Det skapte en intern strid i partiet hvor bl.a. formann Gerhardt Petersen posisjon var truet.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ [1] Atassut i intern strid om juleløn | Sermitsiaq.AG Nyheder

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]