State of Emergency (videospill)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
State of Emergency
UtviklerVIS Entertainment
UtgiverRockstar Games
DistributørTake-Two Interactive
PlattformXbox
PlayStation 2
Microsoft Windows
Utgivelse12. februar 2002
SjangerBeat 'em up-spill
ModusFlerspiller, enspiller
AldersgrenseMature 17+ (ESRB)
Del av en serie
State of Emergency 2

State of Emergency er et beat 'em up-spill til PlayStation 2, Xbox og Windows som kom ut i 2002. Det ble utviklet av VIS Entertainment.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

I 2023 ble USAs regjering alvorlig svekket på grunn av en stor økonomisk krise. Som svar bygger den amerikanske handelsorganisasjonen, mest kjent som "The Corporation", deres egen paramilitære styrke, for å styrte hele den amerikanske regjeringen. Selskapet tar deretter over kontrollen over hele USA, og de etablerer en korporativ totalitær politistat.

Flere år senere, i 2035, startet en underjordisk motstandsgruppe en kampanje og dette utløser snart et nasjonalt opprør. Men "The Corporation" erklærer snart unntakstilstand. Spilleren skal slutte seg til denne motstandsgruppen, i et forsøk på å styrte The Corporation en gang for alle. Man kan velge å spille en av fem karakterer, som hver har sin unike bakgrunn.

Karakterer[rediger | rediger kilde]

  • Roy MacNeil var politimann i femten år før han fikk sparken etter å ha nektet å skyte mot en gruppe opprørere som plyndret en dagligvarebutikk. Han var en høyt respektert betjent, og oppsigelsen av ham resulterte i en omfattende protester og streik fra andre politifolk. The Corporation erstattet deretter hele politiet med deres eget sikkerhetsfirma. Det blir etter hvert avdekket at The Corporation finansierte organisert kriminalitet for å trakassere andre bedrifter.
  • Anna Price var en fremadstormende advokat, som en gang trodde på «The Corporation» for å gjenoppbygge Amerika, helt til hun ble utpresset av sikkerhetsstyrkene for å forfalske beviser. Anna nektet, og truet med å avsløre The Corporation. Men en bilbombe ble plantet av kjeltringer fra The Corporation. Ektemannen og datteren deres ble drept, men Anna overlevde eksplosjonen. Hun ønsker nå hevn mot The Corporation.
  • Hector Soldado husker fremdeles hvordan nabolaget hans pleide å være, men etter at The Corporation gjorde sitt inntog har området blitt nærmest en krigssone. Soldado var tidligere medlem av en kriminell gjeng, men forsøker nå å drive væpnet motstand mot The Corporation.
  • Ricky Thang ble foreldreløs når han gikk på videregående etter at begge foreldrene hans ble arrestert som politiske dissidenter, og de ble aldri sett igjen. Ricky ble senere rekruttert av motstandsbevegelsen. Han er en hacker som var personlig ansvarlig for en rekke angrep mot Corporations infrastruktur.
  • Edward Raymonds ble uteksaminert fra Mesa High School, og vervet seg til den amerikanske hæren før The Corporation tok over. Han ble oppdaget av en sportsagent når han spilte fotball, og ble rekruttert til å spille profesjonelt. Men The Corporation kjøpte den profesjonelle fotball-ligaen, og Raymonds nektet å delta i deres kampfiksing. Han ble derfor anklaget for ulovlig narkotika-bruk, og sonet fem år i fengsel. Han ble deretter medlem av motstandsbevegelsen mot The Corporation.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Boulding, Aaron (9. september 2003). «State of Emergency». IGN (engelsk). Besøkt 13. mai 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]