Stage6

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Stage6 var en videodelingsside eid og styrt av DivX, Inc., der brukere kunne laste opp, dele, og se videoklipp. Stage6 var forskjellig fra andre videotjenester ved at den tillot streaming av høykvalitetsvideo som var kodet med DivX- og Xvid-kodeker.

Siden forlot aldri betastatus og ble lagt ned den 29. februar 2008 på grunn av DivX' manglende evne til å finansiere tjenesten.

Historie[rediger | rediger kilde]

Stage6 ble laget i 2006 av DivX og var da lik andre videodelingssider som YouTube i og med at man kunne se video som var lastet opp av alle som registrerte seg. 24. juli 2007 kunngjorde DivX at de ville skille ut Stage6 som et eget firma fra resten av DivX. Med-grunnlegger og styreleder Jordan Greenhall ville da endre sin daværende rolle som administrerende direktør, til å administrere Stage6, noe som, hvis gjennomført, ville skje senere i 2007. Men 28. februar 2008 kunngjorde Stage6 at det ville legges ned. Dagen etter, 29. februar 2008, ble Stage6 redusert til kun forsiden hvor det stod, blant annet, at brukerne burde migrere til Veoh, en annen videodelingsside liknende Stage6.

Tekniske detaljer[rediger | rediger kilde]

Stage6 godtok DivX- og Xvid-kodede filer med en oppløsning på opptil 1080p60, som er bedre enn DVD-kvalitet. Opplastningsgrensen per fil var på 2GB, og nedlastingshastigheten kunne komme opp i over 16 Mbit/s.

Videoavspilling var basert på DivX-codec’en, og krevde at brukerne lastet ned og installerte en nettleser-plug-in før de kunne spille av filer. Siden DivX-spilleren var designet spesielt for videoer streamet i ekstremt høy kvalitet, kunne man se høyoppløsningsfilmer med relativt lav CPU-bruk.

Nedlastede videoer kunne også bli spilt av med tredjepartsspillere (som f.eks. Windows Media Player), hvis en MPEG-4-dekoder var installert. Alternativt kunne man bruke mediaspillere som VLC eller MPlayer med de korrekte plug-ins. Enkelte nedlastede filer kunne også spilles av med en PlayStation 3 eller Xbox 360 ved å omformatere filen fra .divx til .avi.