Stack Overflow

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Stack Overflow
URLstackoverflow.com
Type nettstedStack Exchange-forumnettsted
Eier(e)Prosus[1]
Lansert15. september 2008[2]
Alexa61 (29. november 2017)

Stack Overflow er en spørsmål-og-svar-nettside for profesjonelle programmerere og entustiaster. Det er flaggskipssiden til Stack Exchange-nettverket, opprettet i 2008 av Jeff Atwood og Joel Spolsky. På nettsiden finner man spørsmål og svar om mange temaer innen programmering. Den ble opprettet som et åpnere alternativ enn andre liknende sider som Experts-Exchange. Stack Overflow ble solgt til Prosus, et nederlandsk forbrukerkonglomerat, 2. juni 2021 for 1,8 milliarder dollar.

Nettsiden fungerer som en plattform for at brukere kan stille og besvare spørsmål, og, gjennom medlemskap og aktiv bruk, stemme opp og ned spørsmål og svar på en måte som er nokså lik Reddit og redigere spørsmål og svar på en måte som er lik wikier. Brukere kan tjene omdømmepoeng ("Reputation Points") og «badges», det vil si merker. For eksempel får en person 10 omdømmepoeng når spørsmålet eller svaret deres blir stemt på, og kan få merker for bidrag det blir satt pris på, noe som representerer en «spillifisering» av den tradisjonelle spørsmål-og-svar-nettsiden. Brukere får nye privilegier ved økt omdømme, som muligheten til å stemme, kommentere, eller til og med redigere andres innspill.

I mars 2021 hadde Stack Overflow over 14 millioner registrerte brukere, og mottatt over 21 millioner spørsmål og 31 millioner svar. Basert på taggene som blir lagt til spørsmål var de åtte mest diskuterte temaene JavaScript, Java, C#, PHP, Android, Python, jQuery, og HTML.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ The Wall Street Journal, «WSJ News Exclusive | Stack Overflow Sold to Tech Giant Prosus for $1.8 Billion», verkets språk engelsk, besøkt 25. oktober 2022[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ www.joelonsoftware.com[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]