St John's Wood

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
St John's Wood
St John's Wood
Land Storbritannia Storbritannia
Konst. land England England
Distrikt: City of Westminster
Admin. grevskap: Stor-London
Seremon. grevskap: Stor-London
Status Sted i Indre London
Postkode: NW8

St. John's Wood High Street
Lord's Cricket Ground

St John's Wood er et område i bydelen Westminster i London, vest for Regent's Park. Det kjente Abbey Road Studios ligger i St John's Wood, det samme gjør verdens mest berømte cricketbane Lord's.

Utbygginga av St John's Wood som en forstad til London begynte tidlig på 1800-tallet, på grunn som helt siden det 14. århundre hadde vært eid av Knights of St John of Jerusalem (Malteserordenen).

Mens Regent's Park tilbød tomter for store villaer, ble mye av St John's Wood bebygd med noe rimeligere tomannsboliger – blant de første i London – hovedsakelig for middelklassen. Området tiltrakk seg en del kjente, radikale intellektuelle, mange av dem fra land på kontinentet med mindre liberale forhold enn Storbritannia.

Mot slutten av 1800-tallet ble strøkets respektable karakter trua av et økende antall luksusbordeller og hus der menn med makt og formue hadde sine elskerinner.

På 1900-tallet ble en del av den simplere bebyggelsen revet og erstatta med boligkvartaler. De intellektuelle trakk nordover til Hampstead etter hvert som nyrike londonere uten stil, men med penger flytta inn. I dag er St John's Wood et respektabelt boligstrøk med en overveiende velstående befolkning.