St. Georg (Hamburg)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
St. Georg
Hamburg-St. Georg (tysk)
Hamburg teater.
LandTysklands flagg Tyskland
DelstatHamburg
Postnummer20095
Areal1,8 km²
Befolkning10279[1] (2011)
Bef.tetthet6 007,78 innb./km²
Høyde o.h.12 meter
Posisjonskart
St. Georg ligger i Tyskland
St. Georg (Hamburg)
St. Georg
St. Georg (Tyskland)
Kart
St. Georg
53°33′18″N 10°00′44″Ø

St. Georg er en bydel distriktet Mitte i Hamburg. Bydelen har sitt navn fra grunnleggelsen av leprasykehuset grunnlagt på stedet i 1194, opprinnelig oppkalt etter St. Jürgen (senere St. Georg), vernehelgen for de spedalske.[2]

Geografi[rediger | rediger kilde]

Bydelen St. Georg begrenses i nordvest av Aussenalster. Denne delen av området inneholder en blanding av offentlige bygninger og mindre, for det meste eldre bolighus. I vest markerer jernbanen og Hamburg Hauptbahnhof grensen mot bydelen Hamburg-Altstadt. I sør og sørøst danner jernbanesporet til Leipzigbanen med få unntak grensen mot bydelene Münzviertel og Borgfelde. Den nordlige grensen mot bydelen Hohenfelde, dannes av sykehusanlegget til St. Georg-hospitalet.

I St. Georg finner man morsomt krimskrams fra forskjellige deler av verden i en rekke butikker, samt restauranter som tilbyr både eksotiske og hjemmehørende retter. Innvandrerandelen på 40 % er relativt høyt for Hamburg.[trenger referanse]

Kultur[rediger | rediger kilde]

I St. Georg finnes kulturinstitusjoner som teatret (Deutsches Schauspielhaus) og Hamburg museum for kunst og industri (Museum für Kunst und Gewerbe), et av de mest populære statlige museer i Hamburg. I bydelen finnes Hamburgs største moské. Lohmülenpark tilbyr mulighet for rekreasjon.

Samferdsel og næringsliv[rediger | rediger kilde]

Som følge av gunstig beliggenhet har flere internasjonale konserner sine hovedkvarterer i bydelen.[trenger referanse] Bydelen er lett å nå med S-Bahn-, U-bahn- og buss, i tillegg til jernbanestasjonen i nærheten. Bydelen er et meget trafikkert område, og bydelens urbane preg går på bekostning av grønne områder.

Algemeine Krankenhaus St. Georg, Hamburgs eldste sykehus, sysselsetter mer enn 1800 personer.[trenger referanse]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Internettside til Statistische Amt für Hamburg und Schleswig-Holstein». Arkivert fra originalen 11. oktober 2010. Besøkt 17. juni 2013. 
  2. ^ «Gesichtswerkstatt St. Georg». Arkivert fra originalen 23. juli 2013. Besøkt 17. juni 2013.