Større enn kjærligheten

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Større enn kjærligheten
orig. The Man Who Played God
Generell informasjon
Utgivelsesår1932
Prod.landUSA
Lengde96 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJohn G. Adolfi
ProdusentDarryl F. Zanuck
MusikkLeo F. Forbstein
Prod.selskapWarner Bros.
Eksterne lenker

Større enn kjærligheten (originaltittel: The Man Who Played God) er et amerikansk drama fra 1931 regissert av John G. Adolfi med George Arliss i hovedrollen mot Bette Davis i en tidlig rolle.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Når han gir en privat forestilling for en tilreisende monark, blir konsert-pianist Montgomery Royle døv når en bombe blir detonert i forsøk på å myrde den utenlandske herskeren. Karrieren hans er over som et resultat av skaden, og Royle vender tilbake til New York City sammen med søsteren Florence, hans nære venn Mildred Miller, og hans betydelig yngre forlovede Grace Blair.

Montgomery oppdager at han kan lese på lepper, og han bruker dagene på å observere mennesker i Central Park fra leiligheten hans. Når han får vite om folks problemer, forsøker han å hjelpe dem anonymt. Han blir opptatt av spillet "å spille Gud" men hans handlinger er uten oppriktighet. En dag blir Montgomery vitne til en samtale mellom Grace og Harold Van Adam.

Grace forteller den unge mannen at hun virkelig elsker ham, men ikke kan forlate Montgomery på grunn av hans handicap. Montgomery blir rørt av hennes raushet, konfronterer henne og avslutter forlovelsen, slik at hun kan følge hennes eget hjerte. Montgomery fortsetter å opptre som filantrop. Men holdningen hans har forandret seg.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]