Spooks: The Greater Good

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Spooks: The Greater Good
Generell informasjon
UtgivelsesårStorbritannias flagg 8. mai 2015
Prod.landStorbritannias flagg Storbritannia
Lengde104 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiBharat Nalluri
ProdusentJane Featherstone
ManusforfatterJonathan Brackley
Foran kamera
MedvirkendePeter Firth
Kit Harington
Jennifer Ehle
Elyes Gabel
Prod.selskap20th Century Fox
Eksterne lenker

Spooks: The Greater Good er en britisk spion-film fra 2015. Den bygger videre på den britiske TV-serien Spooks som ble sendt på BBC fra 2002 til 2011, og er lagt flere år etter sesong 10 av TV-serien. Peter Firth gjentok sin rolle som karakteren Harry Pearce. Filmen hadde premiere i Storbritannia, den 8. mai 2015.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Harry Pearce leder fremdeles en antiterror-avdeling i MI5. Han skal transportere en terrorist, Adem Qasim, gjennom London. De blir angrepet, Qasim stikker av, og en CIA-agent blir drept. MI5 blir ydmyket i pressen, og forholdet mellom britisk og amerikansk etterretning kjølner kraftig. Harry forfalsker sitt eget selvmord ved å hoppe ut i Themsen. Imidlertid blir det raskt avslørt at Harry fremdeles lever, og forfalsket sin død fordi han ble sabotert av noen høyere opp i MI5 som prøver å ødelegge dem fra innsiden.

Tidligere hadde Harry gitt en agent, Erik Watts, i oppdrag å gå undercover i en terrorcelle og spore opp Qasim. Harry snakker med Qasim for å finne ut hvem som hjalp ham flykte. Qasim avslører at han vet hvem Erin var, og har tatt henne som gissel. Han skyter Erin i magen, og hun dør. I Moskva blir Will Holloway plukket opp av MI5-agenten Hannah Santo, og tatt med til ledelsen av MI5. Det blir avslørt at Wills far jobbet sammen med Harry, og ble drept i en aksjon under et oppdrag i Berlin. Harry ber Will om å finne forræderen i MI5.

Will snakker med June som var med på den mislykkede transporten. Hun ber Will undersøke Robert Vass som også var med på transporten. Hos Vass finner de konto-utskrifter som kan tyde på at han har fått flere hemmelige innbetalinger. Når Vass kommer hjem, dreper June ham. En selvmordsbomber dreper flere høytstående militære og etterretningsagenter. Qasim tar kreditt for dette, og planlegger et angrep på Oxford Circus som vil drepe hundrevis av sivile. Harry innser at June plantet bevis mot Vass, og drepte ham for å få ham til å virke skyldig.

Will, Harry og flere M15-agenter klarer å ta ut Qasim og hans menn. Harry snakker med M15-visedirektør Geraldine Maltby og avslører at han vet at hun var den som saboterte fangetransporten og lot Qasim rømme. Men hun nekter å ta konsekvenser for sine handlinger. Harry avslører at han forgiftet maten hennes, og hun bare har to timer igjen å leve. Men Harry er fremdeles mistenkt for å være dobbeltagenten som lot Qasim unnslippe. Derfor må han fremdeles flykte fra MI5 og myndighetene.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Kit Harington

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]