Spokane House

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Spokane House var et handelsfaktori for pelshandel grunnlagt i 1810 av det britisk-kanadiske North West Company (NWC). Det lå på en halvøy der Spokane River og Little Spokane River møtes. Det var da det ble opprettet North West Companys ytterste utpost i Columbia River-regionen. En amerikansk konkurrent til NWC, Pacific Fur Company, åpnet en stasjon rett overfor Spokane House, og kalt den Fort Spokane. Under 1812 års krig og de senere og vedvarende forsyningsproblemer som rammet PFC, gikk dette pelskompaniet under, og dets handelsposter kom under NWCs kontroll.

Det opprinnelige Spokane House ble oppgitt til fordel for det nyervervede Fort Spokane, men nå med navnet Spokane House.

Dette annet Spokane House vokste til en sentral handelspost i det indre av Oregon Country inntil NWC ble absorbert av Hudson's Bay Company i 1821. Under en inspeksjonsreise rundt i Pacific Northwest i 1825 besluttet HBC-administratoren George Simpson å oppgi Spokane House til fotrdel for en ny post som skulle bli kalt Fort Colvile.

Spokane House var i det som i dag er Spokane County i delstaten Washington, rett bordvest for byen Spokane.