Spice Boys

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Spice Boys var en betegnelse fra midten av 1990-tallet som ble gitt til et løst utvalg av Liverpool-spillere av tabloidmedia, nærmere bestemt Daily Mail, etter spekulasjoner om at spissen Robbie Fowler hadde stevnemøter med Spice Girls-medlemmet Emma Bunton.

Liverpool hadde på det tidspunktet ikke vunnet noen trofeer å snakke om på en stund, og gjennomgikk også et generasjonsskifte fra 1980-tallets mer trauste fotballtyper som John Barnes, Peter Beardsley, Alan Hansen, Kenny Dalglish og Ian Rush. Den nye generasjonen spillere ble opplevd av mange supportere og media som mer opptatt av utenomsportslig status og forfengelighet enn sine forgjengere, målvakt David James ble da også fra 1995 brukt som Armani-modell.

Spice Boys ble dermed sittende som et nedlatende, samt kanskje også ufortjent og ukorrekt, økenavn på den nye typen fotballspillere, som man da mente var for opptatt av egen status og karriere, og for lite opptatt av å støtte klubben og vinne trofeer.

Foruten Robbie Fowler og David James, ble også «Spice Boys»-merkelappen satt på spillere som Stan Collymore, Steve McManaman, Dominic Matteo og ikke minst Jamie Redknapp.

Det kan jo være verdt å huske at Robbie Fowler i ettertid fikk tilnavnet «God» av The Kop, og at få i dag vil anse ham som noe annet enn en Liverpool-legende.