Space Invaders

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Space Invaders
Space invaders logo.svg
UtviklerTaito
UtgiverTaito og Midway Games
DistributørApp Store
SkaperTomohiro Nishikado
DesignerTomohiro Nishikado
PlattformNintendo 64, Game Boy Advance, Atari 2600, Atari 5200, ZX Spectrum, Microsoft Windows, DOS, Nintendo Entertainment System, Super Nintendo Entertainment System, MSX, PlayStation, Commodore 64, PlayStation Portable, Game Boy, Game Boy Color, SG-1000 og iOS
Utgivelse1978
SjangerShoot 'em up
ModusEnspiller, flerspiller
Nettstedwww.spaceinvaders.net

Space Invaders er ett av de mest berømte arkadespillene. Varianter av dette finnes fortsatt i samlinger av enkle videospill. Spillet ble programmert av Tomohiro Nishikado i 1978 med Taito som utgiver.[1]

Spillerens oppgave[rediger | rediger kilde]

Spilleren styrer en kanon som flytter seg sidelengs fra høyre til venstre lengst ned på skjermen. Ovenifra på skjermen kommer det ett antall fiendtlige aliens i formasjon som flytter seg fra side til side mens de sakte flytter seg nedover.

Spillerens oppgave er å skyte alle angriperne før noen av dem kommer ned til marken. Desto færre fiender, desto fortere flytter de seg men hele tiden med samme innbyrdes posisjoner som de hadde fra begynnelsen. Fiendene kan iblant skyte tilbake men uten å sikte. I visse varianter av spillet har spilleren beskyttelse i form av hus som gradvis ødelegges når de blir truffet av angriperne eller spilleren selv.

Ett rykte påstår att grunnen til den økende akselerasjonen var att de originale spillemaskinene ikke hadde prosessorkraft nok for å flytte alle fiender med full hastighet men ettersom flere og flere fiender forsvant ble det mer prosessortid tilgjengelig for de fiender som var igjen.

Spill i serien[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «GameSpy: PC Games, Reviews, News, Previews, Demos, Mods & Patches». archive.gamespy.com. Besøkt 14. februar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

videospillstubbDenne videospillrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.