Hopp til innhold

Space Invaders

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Space Invaders
UtviklerTaito
UtgiverTaito
Midway Games
DistributørApp Store (plattform: iOS)
SkaperTomohiro Nishikado
DesignerTomohiro Nishikado
Plattform
Utgivelse1978
2. mars 1990[2]
SjangerShoot 'em up
ModusEnspiller, flerspiller
Nettstedwww.spaceinvaders.net

Space Invaders er ett av de mest berømte arkadespillene. Varianter av dette finnes fortsatt i samlinger av enkle videospill. Spillet ble programmert av Tomohiro Nishikado i 1978 med Taito som utgiver.[3]

Spillerens oppgave[rediger | rediger kilde]

Spilleren styrer en kanon som flytter seg sidelengs fra høyre til venstre lengst ned på skjermen. Ovenifra på skjermen kommer det ett antall fiendtlige aliens i formasjon som flytter seg fra side til side mens de sakte flytter seg nedover.

Spillerens oppgave er å skyte alle angriperne før noen av dem kommer ned til marken. Desto færre fiender, desto fortere flytter de seg men hele tiden med samme innbyrdes posisjoner som de hadde fra begynnelsen. Fiendene kan iblant skyte tilbake men uten å sikte. I visse varianter av spillet har spilleren beskyttelse i form av hus som gradvis ødelegges når de blir truffet av angriperne eller spilleren selv.

Ett rykte påstår att grunnen til den økende akselerasjonen var att de originale spillemaskinene ikke hadde prosessorkraft nok for å flytte alle fiender med full hastighet men ettersom flere og flere fiender forsvant ble det mer prosessortid tilgjengelig for de fiender som var igjen.

Spill i serien[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Redump.org[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ (på en) Internet Game Database, Wikidata Q20056333, https://www.igdb.com/ 
  3. ^ «GameSpy: PC Games, Reviews, News, Previews, Demos, Mods & Patches». archive.gamespy.com. Arkivert fra originalen 8. april 2008. Besøkt 14. februar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]