South Carolina State University

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
South Carolina State University
South Carolina State University
Grunnlagt1896
Typedelstatseid
BeliggenhetOrangeburg, Mass
Studenter4 387 (2006)
Ansatte274 (2006)
Nettstedwww.scsu.edu

South Carolina State University (også kalt SCSU eller SC State) er et delstatseid universitet i Orangeburg i delstaten Sør-Carolina, USA. Det ble opprettet i 1896 som et såkalt historisk svart lærested. Studiene rangeres høyt, og skolepengene er høye til å være delstatsuniversitet.

SC State er delstatens eneste historisk svarte, statsstøttede land-grant-universitet, opprettet som Colored, Normal, Industrial, Agricultural, and Mechanical College of South Carolina under Morrill Act. Under New Deal ble biblioteksbygningen Wilkinson Hall reist med føderale midler.

Skolen var et senter for svart, borgerrettsaktivisme på 1960-tallet, og den 8. februar 1968 bel tre studenter skutt og drept og 27 skadet av delstatspolitiet. Orangeburg-massakren skjedde altså før skytingene på Kent State University og Jackson State.

Den 26. april 2007 foregikk den første demokratiske debatten foran president-nominasjonen ved SC State.

Ved universitetet var det 4 387 studenter og 274 vitenskapelig ansatte i 2006, og samme året var skolepengene US$ 7 278 for studenter folkeregistrert i delstaten. Studiene gis opp til doktorgradsnivå. Det gis bl.a utdanning innen kjernefysisk energiteknikk.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]