Sortland videregående skole, Kleiva

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Koordinater: 68°38′54,9″N 15°16′43,7″Ø Sortland videregående skole, Kleiva, tidligere Kleiva landbruksskole og Kleiva videregående skole, er en landbruksskole i Sortland i Nordland. Skolen ligger på Kleiva, 8 km sør for Sortland, og holder sauer, kyr både til melking og slakting og høner. Skolen startet opp i 1953. I dag undervises det også i helse- og oppvekstfag ved skolen.

Skolen fikk i mars 2006 vedtatt at de skal få bygge nytt fjøs, et lausdriftsfjøs med melkegrav contra til dagens svært gamle og tungvinte båsfjøs. Det var først snakk om et fjøs med kapasitet på tolv kyr, men et slikt fjøs vil aldri bli lønnsomt. Nå får skolen et fjøs med 24 kyr, som er ventet å gå med profitt som den gjør nå.

Skolen har internat, delt i tre deler – gammelinternatet, nyinternatet og "buret". På buret er det litt større leiligheter, og der er det lov å ha husdyr. Også på gammelinternatet er det to leiligheter og et gjesterom som er litt større an de andre internatrommene. Det er felles unisextoalett, dusj, vaskerom, garderobe og elevkjøkken, samt TV-rom. Det er også kantine på skolen, og nattevakt på internatet om nettene.

Kleiva videregående skole ble fra 1. august 2006 slått sammen med Sortland videregående skole og fikk det nåværende navnet.

Litteratur[rediger | rediger kilde]

StubbDenne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.