Sophie Alour

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sophie Alour
Sophie Alour (2013) 3.JPG
Født24. des. 1974Rediger på Wikidata (47 år)
QuimperRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Jazzsaksofonist, jazzklarinettist, komponistRediger på Wikidata
Nasjonalitet FrankrikeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
Sjanger JazzRediger på Wikidata
InstrumentSaksofon, klarinett
Nettstedhttp://www.sophiealour.com/

Sophie Alour (født 24. desember 1974 i Quimper) er en fransk jazzmusiker (tenorsaksofon, sopransaksofon, klarinett, bassklarinett, fløyte, komposisjon).

Biografi[rediger | rediger kilde]

Sophie Alour (Révélation Jazz à Juan 2005)

Alour begynte å lære klarinett i en alder av 13 år, på musikkskole i Quimper. Da hun var 19 år begynte hun å spille saksofon, som hun hovedsakelig har lært autodidactict, supplert med kurs på CIM i Paris, og IACP.

I 2000 var hun med å etablere "Vintage Orchestra", med Fabien Maria, Thomas Savy, Jerry Edwards og Yoann Loustalot (albumet Thad 2005). I 2001 grunnla hun en sekstetten med Stéphane Belmondo og spilte i bandet "Manita" med Jean-Daniel Botta. I et big band, med Christophe Dal Sasso som ga ut albumet Ouverture (med Stéphane og Lionel Belmondo, som dukket opp på Nocturne) og spilte på Festival i Marciac i 2004 med kvartetten, til Rhoda Scott (som spilte inn Lady Quartet Live-opptak i Sunset i (2009, og på Jazz à Vienne 2010). I samme år spilte hun på festivalen Jazz à Vienne,var med på et prosjekt med Aldo Romano og spilte i et storband med Wynton Marsalis.

I 2005 ga hun ut sitt første soloalbum Insulaire på Nocturne, hovedsakelig med egne komposisjoner, og med gitarist Hugo Lippi, Emmanuel Bex , Stéphane Belmondo på laget. I Elektro-Big med Benjamin Roy kom DJ Killer og Be Where You Are (2006), med pianist Alexandre Saada. I 2007 fulgte albumet "Uncaged" med pianisten Laurent Coq, gitaristen Sébastien Martel, Yoni Zelnik på kontrabass og Karl Jannuska på trommer. I 2010 lanserte hun sitt trioalbum, Opus 3 , 2012 kvintettalbum La géographie des rêves (med Stéphan Caracci vibrafon, Yoann Loustalot trompet og flugel horn, Alour på bassklarinett, klarinett og tenor saksofon, Nicolas Moreaux og Frédéric Pasqua trommer). I 2011 spilte hun på  albumet Prétextes av Christophe Dal Sasso. 2014 kom albumet Shaker med organisten Frederic Nardin og trommeslageren Frédéric Pasqua.[1]

I 2007 ble hun tildelt den franske Django d’Or talentprisen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Bilawsky, Dan (4. juli 2014). «Sophie Alour: Shaker». AllAboutJazz.com. Besøkt 28. februar 2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]