Sophie Alour

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sophie Alour
Født24. des. 1974Rediger på Wikidata (49 år)
Quimper
BeskjeftigelseJazzsaksofonist, jazzklarinettist, komponist Rediger på Wikidata
NasjonalitetFrankrike
Musikalsk karriere
SjangerJazz
InstrumentSaksofon, klarinett, fløyte[1]
PlateselskapPlus Loin Music, Naïve, Q123028897
Nettstedhttp://www.sophiealour.com/

Sophie Alour (født 24. desember 1974 i Quimper) er en fransk jazzmusiker (tenorsaksofon, sopransaksofon, klarinett, bassklarinett, fløyte, komposisjon).

Biografi[rediger | rediger kilde]

Sophie Alour (Révélation Jazz à Juan 2005)

Alour begynte å lære klarinett i en alder av 13 år, på musikkskole i Quimper. Da hun var 19 år begynte hun å spille saksofon, som hun hovedsakelig har lært autodidactict, supplert med kurs på CIM i Paris, og IACP.

I 2000 var hun med å etablere "Vintage Orchestra", med Fabien Maria, Thomas Savy, Jerry Edwards og Yoann Loustalot (albumet Thad 2005). I 2001 grunnla hun en sekstetten med Stéphane Belmondo og spilte i bandet "Manita" med Jean-Daniel Botta. I et big band, med Christophe Dal Sasso som ga ut albumet Ouverture (med Stéphane og Lionel Belmondo, som dukket opp på Nocturne) og spilte på Festival i Marciac i 2004 med kvartetten, til Rhoda Scott (som spilte inn Lady Quartet Live-opptak i Sunset i (2009, og på Jazz à Vienne 2010). I samme år spilte hun på festivalen Jazz à Vienne,var med på et prosjekt med Aldo Romano og spilte i et storband med Wynton Marsalis.

I 2005 ga hun ut sitt første soloalbum Insulaire på Nocturne, hovedsakelig med egne komposisjoner, og med gitarist Hugo Lippi, Emmanuel Bex , Stéphane Belmondo på laget. I Elektro-Big med Benjamin Roy kom DJ Killer og Be Where You Are (2006), med pianist Alexandre Saada. I 2007 fulgte albumet "Uncaged" med pianisten Laurent Coq, gitaristen Sébastien Martel, Yoni Zelnik på kontrabass og Karl Jannuska på trommer. I 2010 lanserte hun sitt trioalbum, Opus 3 , 2012 kvintettalbum La géographie des rêves (med Stéphan Caracci vibrafon, Yoann Loustalot trompet og flugel horn, Alour på bassklarinett, klarinett og tenor saksofon, Nicolas Moreaux og Frédéric Pasqua trommer). I 2011 spilte hun på  albumet Prétextes av Christophe Dal Sasso. 2014 kom albumet Shaker med organisten Frederic Nardin og trommeslageren Frédéric Pasqua.[2]

I 2007 ble hun tildelt den franske Django d’Or talentprisen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]