Somewhere

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
I West Side Story gjenspeiler «Somewhere» Tony og Marias idé om utopi. Her Larry Kert og Carol Lawrence under Bradoway-oppsetningen i 1957.

«Somewhere» er en sang fra andre akt av musikalen West Side Story med musikk av Leonard Bernstein og tekst av Stephen Sondheim. Låten gjenspeiler hovedfigurene Tony og Marias idé om utopi, men blir sunget av en anonym stemme bak scenen. Sangen er omgitt av dansesekvenser som illustrerer Tony og Marias ønske om å unnslippe gjengkonfliktene i stykket, men gir samtidig en marerittaktig framstilling om hvordan den drømmen kollapser. Låten slutter med:

Hold my hand and we're halfway there
Hold my hand and I'll take you there
Somehow,
Some day,
Somewhere!

De samme linjene gjentas på slutten av musikalen, og den tragiske undertonen i låten har ofte blitt sammenlignet med den kalde krigen.

Sangen var også med i filmversjonen av stykket, og denne versjonen ligger på 20.-plass i det amerikanske filminstituttets liste over tidenes beste filmlåter.

«Somewhere» har blitt tolket av en lang rekke artister gjennom tidene. Barbra Streisand sang låten på studioalbumet The Broadway Album (1985), og det ble en av signaturlåtene i karrièren hennes. Hun spilte den også inn en gang til med Josh Groban for albumet Partners (2014). Idina Menzel og Lea Michele spilte den inn for den tredje sesongen av musikalserien Glee. Alisan Porter vant den amerikanske utgaven av The Voice med denne låten. Phil Collins, The Supremes, Cher, Bee Gees, Celine Dion, Aretha Franklin, Sissel Kyrkjebø og Shirley Bassey har også bidratt med sine tolkninger av sangen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]