Som du vil ha meg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Som du vil ha meg
orig. As You Desire Me
Generell informasjon
Utgivelsesår1932
Prod.landUSA
Lengde70 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiGeorge Fitzmaurice
ProdusentGeorge Fitzmaurice
Irving Thalberg
Prod.selskapMetro-Goldwyn-Mayer
Eksterne lenker

Som du vil ha meg (orig.: As You Desire Me) er en amerikansk romantisk dramafilm fra 1932 regissert av George Fitzmaurice med Greta Garbo og Melvyn Douglas i hovedrollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

Zara er en misfornøyd alkoholiker som blir kurtisert av en rekke forskjellige menn, og bor sammen med forfatteren Carl Salter. En merkelig mann som kaller seg Tony dukker en dag opp på Salters eiendom. Tony påstår at Zara egentlig heter Maria, og er kone til hans nære venn Bruno. Maria, påstår Tony, fikk problemer med hukommelsen for 10 år siden - under en invasjon som skal ha funnet sted i løpet av første verdenskrig.

Zara husker ikke noe av dette, men hun reiser likevel sammen med Tony - til Salters store forferdelse. Bruno, nå en offiser i det italienske militæret, forsøker å lokke frem Marias tidligere minner. Ingen er egentlig helt sikre på om Zara faktisk er Maria, eller ikke. Når Salter deretter dukker opp sammen med en mentalt forstyrret kvinne som han påstår er den virkelige Maria, forsøker alle sammen desperat å finne den egentlige sannheten.

Rolleliste (in credits order)[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]