Solveig Reigstad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Solveig Reigstad
Født15. juni 1949Rediger på Wikidata (74 år)
BeskjeftigelseKunstmaler Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Solveig Reigstad (født 15. juni 1949) er en norsk billedkunstner som særlig er kjent for fargesterke malerier, både olje, pastell og collage. Hun er født i Bergen, men har hele sitt voksne liv vært bosatt i Oslo.

Solveig Reigstad er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i Oslo, avdeling maleri (1970-74). Hun debuterte i 1974 og har vært presentert av en rekke anerkjente norske gallerier, både som separatutstiller og i kollektivutstillinger, deriblant flere år på Østlandsutstillingen.[1]

Reigstad er innkjøpt av flere private bedrifter og offentlige institusjoner, deriblant Sparebanken NOR, Bergesen d.y., Norges Rederiforbund, DnB, Modum Bad, Feiringklinikken, Oslo kommune.

Reigstad var leder av interesseorganisasjonen Oslo Bildende Kunstnere (OBK, fra 2002 BOA) i perioden 1994 – 1998 og hun ledet organisasjonen da Galleri OBK ble etablert i Oslo.

Reigstad har sittet i Oslo kommunes utsmykningsfond og RSU Oslo som representant for Norske Billedkunstnere (NBK) og styremedlem i Østlandsutstillingen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Solveig Reigstad». Galleri Albin Upp. Arkivert fra originalen 5. januar 2022. Besøkt 5. januar 2022. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata