Smaragdskogen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Smaragdskogen
orig. The Emerald Forest
Generell informasjon
SjangerEventyr / Drama
Utgivelsesår1985
Prod.landStorbritannia
Lengde1 t. 50 min.
SpråkEngelsk
Aldersgrense16 (Norge)
Bak kamera
RegissørJohn Boorman
ProdusentJohn Boorman
Michael Dryhurst
Edgar Gross
ManusforfatterRospo Pallenberg
MusikkBrian Gascoigne
Junior Homrich
SjeffotografPhilippe Rousselot
Foran kamera
Hovedrolle(r)Charley Boorman
Powers Boothe
Meg Foster
Annen informasjon
FilmselskapEmbassy Pictures Corporation
Premiere(r)20. mai 1985 (Cannes FF)
3. juli 1985 (USA)
20. september 1985 (Norge)
Eksterne lenker

Smaragdskogen (originaltittel: The Emerald Forest) er en britisk eventyr- og dramafilm fra 1985 regissert av John Boorman. Filmen handler om en mann som får sin sønn bortført av indianere mens han arbeider på et enormt demningsprosjekt i Amazonas. Etter mange år møter han sin sønn igjen, som nå har blitt en ung kriger hos indianerstammen han ble bortført av. Hovedrollene spilles av Powers Boothe, Charley Boorman og Meg Foster.

Filmen er basert på en sann historie.

Handling[rediger | rediger kilde]

Amerikaneren Bill Markham er sjefsingeniør for et stort demningsprosjekt rundt Amazonas, ett prosjekt som dessverre medfører at store deler av regnskogen blir hugget ned. Bill er i Brasil med kone og to barn, og en dag ute i skogen blir hans sønn, Tommy, bortført av en indianerstamme som mener at det er galt å skulle la ham vokse opp blant et folk som ødelegger regnskogen med sine enorme konstruksjoner. En leteaksjon er nytteløs, men Bill nekter å gi opp jakten på å finne sin sønn. Ti år etter er han fortsatt på leting etter sin sønn når han har tid og mulighet. Etter å ha blitt lurt av en kannibalstamme, flykter Bill gjennom skogen med livet som innsats. Her møter han på sin sønn, som nå har blitt en ung kriger hos «Det Usynlige Folket», fiendene til kannibalene.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Smaragdskogen er basert på en sann hendelse i 1972 hvor en peruansk ingeniør i Brasil fikk sin sønn kidnappet og møtte han igjen mange år senere, da som høvdingen for en indianerstamme.

Filmen har et økologisk budskap.

I rollene[rediger | rediger kilde]

(utvalg)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]