Slyck.com

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Slyck.com er et populært engelskspråklig nettsted som har spesialisert seg på fildeling. Nettstedet tilbyr nyheter, tester og artikler, og har et aktivt brukerforum. Slyck.com kommenterer de ulike fildelingsklientene og nyheter vedrørende fildelingstrafikk.

Slyck ble opprettet sommeren 2000 under navnet Slyway.com. På den tiden var Slyck en nyhetstjeneneste med noe originalt innhold. Slyck var det tidspunktet banebrytende fordi det tilbød velskrevne brukermanualer for den tidens mest populære fildelingsklienter.

I løpet av de påfølgende årene finpusset Slyck elementet som skulle gjøre nettstedet til ledende innfor denne nisjen; mens alle dens konkurrenter fungerte som nyhetstjenester som samlet fildelingsnyheter fra andre nettsteder til sine egne nettsteder, begynte Slyck derimot å produsere sine egne nyheter. Hovedansvarlig for dette var Thomas Mennecke, daglig nyhetsprodusent.

Slyway skiftet navn til Slyck ett år etter åpningen.

Etterhvert som Slyck har utviklet seg, har nettstedets anseelse som en viktig nyhetsressurs økt. Slyck har bl.a. publisert flere intervjuer med viktige personer innenfor fildelingsmiljøet, f.eks. Jon Lech Johansen (DVD Jon), Michael Weiss fra StreamCast, Nir Arbel fra SoulSeek, og Pablo Soto fra Optisoft. Slyck er forøvrig den eneste nyhetstjenesten som noensinne har intervjuet Kevin Hearn of WinMX.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]