Slăntsjev brjag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Slăntsjev brjag (bulgarsk: Слънчев бряг; engelsk: Sunny Beach) er et turistby i Bulgaria. Den ligger ved Svartehavet, ca. 4 km fra Nesebăr og omtrent 35 km nord for Burgas. Slăntsjev brjag er Bulgarias største reisemål, med over 200 hoteller og 130 restauranter.

Slăntsjev brjag ble bygd ut som turiststed på 1950-tallet. Stedet har bare en liten lokalbefolkning, men blir i sommermånedene besøkt av mange titalls tusen turister.

Sunny Beach, som er navnet Slăntsjev brjag markedsføres som internasjonalt, er direkte oversatt fra det bulgarske navnet.

«Bloody Beach»[rediger | rediger kilde]

I 2007 førte mange tragiske hendelser på feriestedet til at stedet ble kalt «Bloody Beach» i skandinaviske medier[1]. Saken ble aktuell etter at en svensk turist ble drept, en dansk ungdom døde og en nederlender druknet. I august 2007 ble situasjonen så alvorlig at norske myndigheter sendte sin ambassadør i Bulgaria til møte med de bulgarske, for å diskutere kriminaliteten som forekommer i Slăntsjev brjag.


Panorama tatt fra Hotel Kuban


Referanser[rediger | rediger kilde]

bulgariastubbDenne bulgariarelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.