Six Feet Under (band)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Six Feet Under
Six Feet Under, 2015
OpphavTampa, USA (1995)
SjangerDeath metal, groove metal
Aktive år1993
PlateselskapMetal Blade Records
Medlemmer
Chris Barnes

Chris Barnes, 2015

Six Feet Under er et amerikansk death metal-band fra Tampa, Florida. Bandet ble egentlig startet som et sideprosjekt til Cannibal Corpse. Bandet ble startet opp av vokalisten Chris Barnes og den tidligere gitaristen Allen West. De fikk med seg bassist Terry Butler og trommeslager Greg Gall. Sistnevnte er Butlers svoger.

Six Feet Under har gitt ut elleve album, og er det fjerde bestselgende death metal-bandet i USA, med sitt albumsalg i et opplag på 370 000 eksemplarer.[trenger referanse]

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Musikalsk stil[rediger | rediger kilde]

I det Barnes dannet bandet gjorde han det med den hensikten at han ikke skulle gjøre som andre death metal-band. Han skrev heller sanger som var langsommere enn de fleste andre band i samme sjanger, og tekstene var heller ikke like brutale og sjokkerende. Noen år senere gikk tekstene mer over til vold, blod, gørr og død, samt at den inneholder kritikk mot politiske systemer, blant annet ved å etterlyse lovlig bruk av marihuana.

I vokalsk stil er Chris Barnes en av pionerene i death growl,[trenger referanse] og bruker hovedsakelig bare denne sangarten.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]