Sivantos

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sivantos-gruppen
CVR‑nummer40296638
BransjeHøreapparater
Etablert2015
DatterselskapSivantos GmbH
Sivantos
Sivantos, Inc.
Sivantos Pte. Ltd.
Widex
HovedkontorSingapore
NøkkelpersonerEric Bernard (CEO)
Antall ansatteca. 6000
Omsetning967 millioner euro i regnskapsåret 2016 - 2017
Nettstedwww.sivantos.com (en)
www.wsa.com (en)

Sivantos-gruppen er en av verdens fremste produsenter av høreapparater. Gruppen leverer høreapparater av merkene Signia, Audio Service, Rexton og A&M til hørselsspesialister i mer enn 120 land. Komplementært tilbehør, tilpasningsprogramvare, apper til smarttelefoner og løsninger til diagnostiske verktøy utgjør også en del av porteføljen.

Sivantos-gruppen har ca. 6000 ansatte i mer enn 20 land. Gruppen omfatter både Sivantos-filialene i Amerika, Asia og Europa samt USA-forhandleren HearUSA, Audio Service som spesialiserer seg i individuelle i-øret løsninger, og audibene som er Europas største internettbaserte multileverandørportal for en samlet integrert tilpasningsløsning.[1]

Røttene til dagens Sivantos-gruppe går tilbake til 1878, da Werner von Siemens utviklet en telefonmottaker som gjorde det betydelig enklere for hørselshemmede å følge en samtale.[2]

For Sivantos har utvikling alltid hatt topp prioritet, og derfor kan selskapet påstå å ha oppnådd mange av "verdens første" innen høreapparatets historie, inkludert det første høreapparatet med et trådløst system. I 2012 vant forskere fra Siemens Audiology Solutions og universitetet i Oldenburg den tyske fremtidspris (Deutscher Zukunftspreis) for å ha utviklet et binauralt høreapparatsystem, som gjorde det mulig for høreapparatene i begge ører å kommunisere trådløst med hverandre. Den siste verdensnyheten er høreapparater som gir brukeren bedre taleforståelse i situasjoner som for eksempel selskapsstøy enn personer med normal hørsel.

I regnskapsåret 2016 - 2017 hadde Sivantos-gruppen en omsetning på 967 mill. euro og en rapportert EBIT (inntjening før renter og skatt) på 221 mill. euro. Sivantos er en spinoff-bedrift fra Siemens Audiology Solutions etter at Siemens AG solgte selskapet til EQT VI og Santo Holding GmbH i 2015.

Sivantos Group ble med i FNs Global Compact initiativ i 2017 og begynte å strømlinje sine sosiale aktiviteter og CSR-politikk. Virksomhetens første Communication on Progress (CoP), årsrapporten til FNs Generalsekretærs kontor, ble offentliggjort den 24. mai 2018.

I 2018 offentliggjorde Widex og Sivantos (som også eier Signia, Rexton, TruHearing, Audibene, HearUSA og Hear.com) en 8 milliarder US dollars-fusjon, som dermed vil skape det tredje største konglomerat i verden innenfor hørselsområdet.

Nasjonale selskaper[rediger | rediger kilde]

Land Sivantos- navn
Australia Sivantos Pty. Ltd.
Brasil Sivantos Soluções Auditivas Ltda.
Kina Sivantos (Suzhou) Co. Ltd.
Danmark Sivantos A/S
Tyskland Sivantos GmbH
Tyskland Audio Service GmbH
Frankrike Sivantos S.A.S.
India Sivantos India Pvt. Ltd.
Italia Sivantos S.r.L.
Japan Sivantos K.K.
Canada Sivantos Inc.
Korea Sivantos Ltd.
Niederland Sivantos BV
Norge Sivantos AS
Sverige Sivantos A/S
Sveits Sivantos AG
Singapore Sivantos Pte. Ltd.
Sør-Afrika Sivantos Pty Ltd.
Tsjekkia Sivantos s.r.o.
Tyrkia Sivantos Isitme Cihazlari Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi
Ungarn Sivantos Kft.
USA Sivantos, Inc.
UK Sivantos Ltd

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Arkivert kopi». Sivantos AS. Arkivert fra originalen 7. mars 2016. Besøkt 3. mars 2016. 
  2. ^ «Historie Sivantos AS». Sivantos AS. Arkivert fra originalen 8. mars 2016. Besøkt 3. mars 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]