Siste time (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Siste time
Generell informasjon
SjangerGrøsser
Utgivelsesår1995
Prod.landDansk
Lengde83 min.
SpråkDansk
Aldersgrense15 (Norge)
Bak kamera
RegiMartin Schmidt
ProdusentRegner Grasten
ManusforfatterDennis Jürgensen
Prod.selskapRegner Grasten Film
Premiere22. februar 1995 (Tyskland)
30. juni 1995 (Danmark)
19. januar 1996 (Norge)
Eksterne lenker

Siste time er en dansk skrekkfilm fra 1995, regissert av Martin Schmidt. Manuskriptet er skrevet av Dennis Jürgensen.

Handling[rediger | rediger kilde]

Syv gymnas-elever skal sitte igjen en fredag ettermiddag, men når de kommer til klasserommet, er det ingen lærer der. Idet de forsøker å forlate klasserommet, låses døren og vinduene blir lukket hermetisk igjen. Et TV-apparat i rommet slår seg på og en stemme forteller elevene at det er begått et mord på gymnaset, og de som overlever får bestått. Først er elevene overbeviste om at det må være et spøkelse på ferde, men når de finner liket av læreren Gerluf Løvholm, går alvoret opp for dem. En gal morder går løs og elevene er innestengte på skolen. Samtidig sitter programvert Micky Holm i studio i det populære TV-programmet Siste time og venter på at ting skal skje. Sammen med sin kollega dekker han ulykker og katastrofer på direkten, for å kunne sende de katastrofale hendelsene direkte inn i seernes stuer. Og mens elevene kjemper for livet inne på skolen, vises det hele live i Siste time.

Rasmus forsøker å stikke av fra klasserommet ved å komme seg opp på taket, men han faller ned og dør. Når Inga og Iris flykter gjennom den plutselig åpne døren, men kort tid senere finner de andre studentene liket til Iris oppå en komfyr. Når de forsøker å finne en telefon, oppdager de også Ingas døde kropp. Kort tid senere oppdager de at den døde læreren ikke eksisterer ifølge lærer-registeret, og Kenneth blir seriemorderens neste offer. Snart er det bare to elever igjen: Nicoline som forsøker å stikke av, og Augusta som gjemmer seg i et skap.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Filmen er spilt inn på et relativt lavt budsjett og ble en kinosuksess i Danmark, med 118 496 solgte billetter. Den var nesten på høyde med filmer som Batman Forever og Stargate.[trenger referanse] Filmen ble innspilt på Usserød skole på Sjælland. Siste time ble også solgt til utlandet og den internasjonale tittelen er Final Hour. Søs Fenger synger soundtracket til filmen. Siste time er regissør Martin Schmidt's første spillefilm.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]