Simon Eriksen Valvik

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Simon Eriksen Valvik
Født3. des. 1987Rediger på Wikidata (36 år)
BeskjeftigelseKommunikatør og manager
NasjonalitetNorge

Simon Eriksen Valvik (født 3. desember 1987) er en norsk kommunikatør, mest kjent som manager for Durek Verrett. [1]

Valvik laget i 2009 Norges første[2] dokumentarfilm om ulovlig fildeling, Urospredere. Han har studert kommunikasjon ved Universitetet i Agder. Valvik var i perioden 09/10 redaktør for Studentavisen Unikum ved Universitetet i Agder. Han var sentral under oppstarten av dataarrangementet Sørlanet i Kristiansand og ble styreleder da Kristiansand kommune trakk seg ut.

Valvik har vært pressekontakt for The Gathering – Norges største datatreff siden 2007 – og ble i 2011 valgt inn i The Gatherings ledergruppe i stillingen som «Info:Organizer».[trenger referanse].

Valvik engasjerer seg i debatten rundt Datalagringsdirektivet og ulovlig fildeling. Han har ved flere anledninger gått ut i media og snakket for, eller på vegne av «nettpirater».[trenger referanse]

Samarbeid med Harald Zwart[rediger | rediger kilde]

I 2012 annonserte Valvik og regissør Harald Zwart filmkonkurransen «Best Direction Award» som skulle holdes på The Gathering[3]. Harald Zwart stilte også opp i Urospredere i 2009. Valvik dro høsten 2012 til Toronto for å besøke filmsettet til Harald Zwarts film The Mortal Instruments: City of Bones sammen med vinneren av konkurransen, Anders Øvergaard.

Adopsjon[rediger | rediger kilde]

Valvik delte i 2013 sin adopsjonshistorie med regionsavisen Fædrelandsvennen, etter at han fant ut at adopsjonspapirene hans er forfalsket. Mye tyder på at adopsjonen hans var en del av den såkalte «Adopsjonsskandalen» som ble avslørt i Ecuador i 1989. Saken ble den gang mye omtalt i Norge og Ecuador og myndighetene i begge land ble involvert.

Utmerkelser[rediger | rediger kilde]

Valvik mottok høsten 2013 prisen «Riddar av Det Gyldne Horn» av Hyperion for sin innsats for datamiljøet.[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]