Silkroad Online

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Silkroad Online
UtviklerJoymax Co, Ltd.
UtgiverJoymax Co., Ltd.;
PlattformWindows
Utgivelse11. nov. 2005
SjangerMMORPG
ModusFlerspiller

Silkroad Online (med forkortelsen SRO) er et MMORPG (Massive Multiplayer Online Role-Playing Game). Spillet er laget med inspirasjon fra Silk Road (et nettverk av handleruter mellom Kina og Europa). Silkroad Online krever ingen månedsavgift og er helt gratis å spille, men det selges derimot In-Game Items som kan betales med valutaen kalt Silk som koster fra og med 27,- kroner fra laveste antall Silk du kan kjøpe.

Gameplay[rediger | rediger kilde]

PvP-systemet[rediger | rediger kilde]

Silkroad Online er kjent for sitt unike PvP (Player versus Player) system. Systemet kalles på engelsk "Triangular Conflict System" hvor man kan velge mellom Trader som har som oppdrag å frakte gods fra by til by og selge til høyere pris, Hunter som beskytter Handlere fra tyver, eller Thief hvor oppdraget går ut på å stjele godset til handleren.

På Silkroad kan du også ha PvP ved bruk av spesielle kapper som kan kjøpes i en spillets store byer. Kappene finnes i forskjellige farger hvor den oransje fargen betyr at man ønsker å ha PvP alene mot andre spillere (alle med kapper på kan angripe spilleren), mens hvis man bruker en kappe av en annen farge, vil spilleren være på lag med de spillerne som bruker kappen med samme farge og har ikke mulighet til å angripe dem.

Det tredje PvP systemet på Silkroad er at spilleren kan myrde andre. Det går ut på at spilleren holder inne ALT knappen på tastaturet sitt og dobbelttrykker på en annen spiller. Dette fungerer bare i en usikker sone (Utenfor byer). Når spilleren myrder, eller bare angriper en annen spiller på denne måten, vil spilleren kunne bli angrepet og drept av andre spillere uten at dette vil gi dem konsekvenser. Morderen, som først brukte denne metoden, kan få status som "Morder/Murderer" og vil over tid miste liv (Health Points). Dette kan i verste fall føre til tap av Erfaringspoeng (Experience Points) ved at spilleren vil dø og miste alt av liv.

Klasser og Profesjoner[rediger | rediger kilde]

Silkroad bestod først av 1 rase; Chinese, men fikk senere innført en ny rase i et av spillets store oppdateringer. Spilleren kan nå enten være European eller Chinese som begynner spillet fra nivå 1 (level 1) på hver sin side av spillets World Map. Strengt sett består ikke Silkroad av klasser, men heller såkalte Builds som er basert på et mer avansert og unikt system.

Ved Character Creation kan spilleren velge våpen til å begynne med. Dette kan for European være Crossbow, Dagger, Two-Hand Sword, One-Hand Sword og Shield, Harp, Staff, eller Cleric Rod. For Chinese kan våpenet til spilleren være Sword og Shield, Bow, Glavie, Blade, eller Spear.

Mounts[rediger | rediger kilde]

Spillere har muligheten til å kjøpe seg hester som kan brukes som transportmiddel fra byene. Det finnes ulike hester med ulike hastigheter og det kommer an på hvilket nivå (level) du er i, og hvor mye Gold (In-Game Valuta) du er villig til å investere i transport.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]