Silent Hill: Origins

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Silent Hill: Origins
UtviklerClimax Group
UtgiverKonami
DistributørPlayStation Store
ProdusentWilliam Oertel
DesignerSam Barlow
ForfatterSam Barlow
KomponistAkira Yamaoka
SerieSilent Hill
PlattformPlayStation 2[1]
PlayStation Portable
Utgivelse6. november 2007
SjangerPsykologisk skrekk
ModusEnspiller
AldersgrensePEGI 18
Nettstedwww.konami.jp/gs/game/sh0/?ref=sh_ptl

Silent Hill: Origins er et overlevelsesskrekkspill i Silent Hill-serien. Det kom ut i 2007 til PlayStation Portable og 2008 til PlayStation 2.[2][3]

Handling[rediger | rediger kilde]

Historien finner sted i den eponyme, tåkete og landlige småbyen Silent Hill som ligger i det nord-østlige USA. Byen er preget av et overnaturlig område som med jevne mellomrom møter hovedpersonene i serien. Som oftest antar det overnaturlige samme form som Silent Hill, men denne andre verden fører til at karakterene opplever vrangforestillinger og forskjellige symboler fra sitt ubevisste. Spilleren skal ta rollen som Travis Grady, en lastebil-sjåfør som sliter med mareritt. Underveis møter man Alessa Gilespie, en ung jente som besitter overnaturlige krefter, sykepleier Lisa Garland sliter med rus-avhengighet og drømmer om å bli skuespiller i stedet for sykepleier, doktor Michael Kaufmann som forsyner Lisa med narkotika, samt Alessas mor - Dahlia Gillespie - et medlem av byens kult som planlegger å bringe deres ondsinnede gud inn i den virkelige verden.

Travis Grady kjører forbi Silent Hill for å ta en snarvei, og svinger lastebilen sin for å unngå å treffe en manifestasjon av Alessa. Når han følger etter denne manifestasjonen, oppdager han et brennende hus og redder den virkelige Alessa. Hun ble brent i et ritual for å impregnere henne med kultens gud. Underveis oppdager Travis sine egne undertrykte barndomsminner, og beseirer monstrøse former som representerer foreldrene hans. Da Travis var barn hadde moren hans blitt innlagt ved et psykiatrisk sykehus, etter å ha forsøkt å drepe Travis - og faren hans begikk selvmord kort tid etter dette. I løpet av spillet skal Travis etter hvert samle biter av en ukjent pyramide-formet gjenstand. Etter å ha samlet alle brikkene, er det mulig å sette dem sammen for å danne Flauros - en gjenstand som inneholder en fanget demon.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Redump.org[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «Destructoid review: Silent Hill Origins». Destructoid (engelsk). 18. november 2007. Besøkt 23. desember 2022. 
  3. ^ «Games review: Silent Hill: Origins». the Guardian (engelsk). 14. mai 2008. Besøkt 23. desember 2022. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]