Silas Henriksen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Silas Henriksen
Født18. apr. 1985[1]Rediger på Wikidata (38 år)
BeskjeftigelseBallettdanser Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
UtmerkelserTom Wilhelmsens Opera og Ballettpris (2010)

Silas Kjølmoen Henriksen (født 18. april 1985 i Arendal) er en norsk ballettdanser ved Nederlands Dans Theater, en av verdens fremste ballettkompanier.

Allerede som seksåring begynte han å danse ved Arendal Ballett Center,[2] og som tiåring ble han kommentert i Agderposten som et «komplett ballettalent».[3] Han gikk på ballettlinja på Fagerborg videregående skole, og videre som ballettdanser ved Kunsthøgskolen i Oslo. Han var aspirant ved Nasjonalballetten 2007-2008, og ble så medlem der høsten 2008. Han har blant annet medvirket i ballettoppsetningene av Romeo og Julie, En sporvogn til Begjær, Worlds Beyond, Shoot the moon og Nøtteknekkeren.[4]

Stipendier og priser[rediger | rediger kilde]

Henriksen fikk Thorleif Dahl-stipendet på 15 000 kroner i 2005, etter en audition ved Nasjonalballetten.[5]

11. august 2010 mottok han et av Norges største kulturstipender, Tom Wilhelmsens Opera- og Ballettpris.[6] Stipendet er på 500 000 norske kroner. I begrunnelsen til juryen ble det blant annet sagt:

Det sies i fagkretser om ham at en stjerne er født. Fortsetter hans utvikling slik, vil vi i Silas Henriksen ha en kommende prins til de store klassiske ballettene, samt en sterk danser i det moderne faget.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]