Sigurd Falkenberg Mikkelsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sigurd Falkenberg Mikkelsen
Født10. mai 1975 (48 år)
Norges flagg HårkollenNøtterøy
BeskjeftigelseUtenriksjournalist (NRK)
NasjonalitetNorge

Sigurd Falkenberg Mikkelsen (født 10. mai 1975) er en norsk utenriksjournalist. Han er ansatt i NRK og har dekket krigen i Irak siden invasjonen og krigen i Libanon sommeren 2006, samt vært stasjonert i Paris som såkalt stringer. Han tok over som NRKs Midtøstenkorrespondent i august 2011.

Etter videregående var han i et år i Nantes for å lære fransk. Deretter tok han grunnfag i historie ved Universitetet i Oslo og studerte senere statsvitenskap ved Sciences Po i Paris.

I februar 2006 kom Mikkelsen med dokumentarfilmen Irak: En hær i støpeskjeen [1], hvor han fulgte amerikanernes forsøk på å bygge opp en irakisk hær. Filmen er vist i flere europeiske land, Midtøsten og Japan.

Høsten 2006 var han reporter i den NRK-sendte Brennpunkt-dokumentaren Krigens ofre, som var en beretning om krigen i Libanon sommeren 2006.[1]

I september 2008 gav han ut boka Siste stopp Bagdad, som handler om krigen i Irak. I boka setter han fokus på hvordan USA forsøker å amerikanisere Irak, men også om hva Irak-krigen gjør med irakerne. I tillegg til observasjoner går det en analytisk rød tråd gjennom hele boka; Hvordan han mener ting henger sammen, hvorfor krigen gikk fra vondt til verre. Om den amerikanske drømmen som ble knust.[2] Boka handler også om Libanon under krigen med Israel sommeren 2006.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Krigens ofre». NRK. 10. oktober 2006. Besøkt 16. september 2008. 
  2. ^ «Satte livet på spill for krigsbok». Adressa. Arkivert fra originalen 10. mars 2016. Besøkt 16. september 2008. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Forgjenger:
 Sidsel Wold 
NRKs korrespondent i Midtøsten
Etterfølger:
 Kristin Solberg