Sid Meier's Railroads!

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Sid Meier's Railroads!
UtviklerFiraxis Games
Utgiver2K Games
DistributørTake-Two Interactive
DesignerSid Meier
SpillmotorGamebryo
PlattformWindows
UtgivelseNord-Amerika: 25. oktober 2005
Europa: 4. november 2005
SjangerStrategispill
ModusEnspiller, flerspiller
Aldersgrense3
FormatCD-ROM

Sid Meier's Railroads! er et strategispill utviklet av Sid Meier, og er oppfølgeren til Railroad Tycoon 3. Sid Meier skapte det opprinnelige Railroad Tycoon, mens påfølgende versjoner ble utviklet av PopTop Software. Etter en tur til Miniatur Wunderland i Hamburg i Tyskland, ble han inspirert til å omskape sitt opprinnelige verk.

Oversikt[rediger | rediger kilde]

Railroads! er helt 3-dimensjonalt og terrenget er også mer komprimert i dette spillet; det er få områder hvor det er mulig å lage én lang, rett toglinje, det vil si at ting, som fjell, elver og fjorder spiller en mye viktigere rolle.

Spillet er også svært fokusert på økonomi, spillere må bygge og holde oppe hele industriene ved å bruke jernbanene de utvikler. Spillet endrer seg fra tidligere utgaver av Railroad Tycoon inkludert et system hvor ny teknologi først blir auksjonert bort til spilleren som gir høyest bud. Dette gir spilleren en tiårs eksklusiv bruk av denne teknologien. Liknende, hele industrier går også til auksjon. Å legge jernbaner er automatisert og mye lettere enn andre utgaver av Railroad Tycoon. Når jernbanene blir kombinert med mer "komprimert" terreng, vil det være mulig å legge mer taktiske linjer for å sperre for og frustrere motstandere.

Spiller har også "head-to-head" over lokalt datanett (LAN) eller over internett, med opptil fire spillere per runde, med enten menneskelig eller Kunstig intelligens.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]