Shichahai

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
En pagodebygning ved bredden av Houhai.

Shichahai (kinesisk: 什刹海; pinyin: Shíchàhǎi) er et naturskjønt område med tre kunstig anlagte innsjøer i Beijing, Kinas hovedstad. Området er i bydistriktet Xicheng i det nordvestre sentrale Beijing, mellom nordre lengde av annen ringvei og Beihaiparken. Shichahais tre innsjøer heter Qianhai (fremre sjø – i sør), Houhai (bakre sjø, den midtre og største av sjøene) og Xihai (vestre sjø – i nordvest). De er knyttet sammen med kanaler, og likeledes med sjøen Beihai i parken Beihai og med innsjøene i Zhongnanhai, et muromgitt område ved siden av Den forbudte by, og som tjener som Det kinesiske kommunistpartis og den kinesiske regjerings sentrale hovedkvarter. Dette systemet av sjøer og kanaler fungerte historisk som vannreservoar for byen, og var del av den vannbårne transportvei til Den forbudte by.

Isfiske på den vinterlige innsjøen Houhai.

Shichahai inngår i et område som Beijings byregjering akter å bevare for fremtiden på grunn av sin særegne historiske byggestil. I området finnes et stort antall relativt godt bevarte hutonger og siheyuan, en type av kinesisk arkitektur som var typisk for det historiske Beijing. Klokke- og trommetårnene ligger noe øst for sjøene. Prins Dongs herskapshus ligger her, og flere andre kjente personer fra Kinas historie har også hatt bosted i området, bl.a. forfatterne Mao Dun og Guo Muruo, og politikeren Song Qingling (Madame Sun Yat-sen).

Det er også et stort antall serveringssteder og promenadestrøk i området. Man kan leie båter og ro på sjøene, det fiskes i dem, og om vinteren går folk på skøyter på dem.