Shay Mitchell

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Shay Mitchell
Shay Mitchell in 2020.jpg
Født10. apr. 1987Rediger på Wikidata (35 år)
Mississauga, CanadaRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller[1], modell, youtuber, filmskuespillerRediger på Wikidata
Barn Atlas Babel, Rome BabelRediger på Wikidata
Nasjonalitet CanadaRediger på Wikidata
Aktive år2009
Nettstedhttp://www.shaymitchell.com
IMDbIMDb

Shannon Ashley «Shay» Mitchell (født 10. april 1987) er en kanadisk modell og skuespiller. Hun er en av hovedpersonene i ungdomsserien Pretty Little Liars som figuren «Emily Fields».

Oppvekst og karriere[rediger | rediger kilde]

Hennes foreldre er filippinske moren Precious Mitchell og irsk-skotske faren Mark Mitchell. Hun har en yngre bror, Sean Mitchell. Mitchell begynte å ta dansetimer allerede i en alder av fem år, og senere var hun konkurranser mot elever fra andre danseskoler.

Da hun var ti flyttet Ashleys familie til vest i Vancouver. Da de hadde bodd der et år, holdt et internasjonalt modellbyrå en åpen «casting» for tenåringer og barn i alderen 9-12 år. Mitchell var en av jentene som ble valgt.

I slutten av tenårene hadde Mitchell vært modell for mange forskjellige modellbyråer, og hadde oppnådd en viss suksess. Senere dro hun til Toronto for å studere drama. Etter å ha signert for sin første rolle, var hun med i den kanadiske tenåringsserien Degrassi: The Next Generation, foruten at hun fortsatt hadde en del nasjonale reklamearbeid.

Mitchell spilte også en rolle i Disney XD-serien Aaron Stone. Hun har spilt i musikkvideoen «Hold My Hand» til sangeren Sean Paul. Hun har også vært modell for det amerikanske klesselskapet American Eagle Outfitters. Hennes mest kjente rolle hittil er som figuren «Emily Fields» i serien Pretty Little Liars.

I januar 2011 signerte Mitchell kontrakt med Procter & Gamble for å være såkalt talspersonen for et sjampomerke.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Deutsche Synchronkartei, Deutsche Synchronkartei actor ID 43650, besøkt 4. april 2022[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]