Shameless (US)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Shameless
Generell informasjon
SjangerDramaserie, komiserie, LHBT+, dramakomedie
Prod.landUSA
Sesonger11
Episoder134
SpråkEngelsk
Basert påShameless
Foran kamera
Medvirkende
17 oppføringer
William H. Macy (rollefigur: Frank Gallagher)[1]
Emmy Rossum (rollefigur: Fiona Gallagher)
Justin Chatwin
Ethan Cutkosky (rollefigur: Carl Gallagher)
Shanola Hampton (rollefigur: Veronica Fisher)
Steve Howey (rollefigur: Kevin Ball)
Emma Kenney (rollefigur: Debbie Gallagher)
Cameron Monaghan (rollefigur: Ian Gallagher)
Jeremy Allen White (rollefigur: Phillip Gallagher)
Joan Cusack
Emma Greenwell
Laura Slade Wiggins
Noel Fisher (rollefigur: Mickey Milkovich)
Zach McGowan
Jake McDorman
Emily Bergl
Isidora Goreshter
Bak kamera
Skaper(e)Paul Abbott
ProdusentJohn Wells
RegiJohn Wells
Sending
Periode9. jan. 201111. apr. 2021
TV-kanalShowtime
Sideforhold16:9
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Shameless er en amerikansk TV-serie som er basert på den britiske serien med samme navn. Serien er en dramakomedie. Shameless ble sendt på kanalen Showtime i perioden 2011–2021 og består av 11 sesonger.

Serien handler om den dysfunksjonelle familien Gallagher som bor på South Side i Chicago i USA. Familien er svært fattig og vi følger faren Frank Gallagher og de seks barna Fiona, Lip, Ian, Debbie, Carl og Liam. I tillegg følger vi naboene Kevin og Veronica. Serien er kjent for at den fokuserer mye på sex, rusmiddelbruk og kriminalitet.

Rollebesetningen[rediger | rediger kilde]

Skuespiller Karakter Sesonger Beskrivelse
William H. Macy Frank Gallagher Sesong 1–11 Patriarken til familien og far til Fiona, Lip, Carl, Debbie og Liam og Ian. Han er alkoholiker, arbeidsledig, og tjener penger gjennom diverse trygdesvindel og småkriminalitet.
Emmy Rossum Fiona Gallagher Sesong 1–9 Fiona er eldst av barna og har sluttet på skolen for å oppdra de andre siden moren har stukket av. Venninne av Veronica og uheldig med kjærester.
Jeremy Allen White Lip (Philip) Gallagher Sesong 1–11 Eldste sønnen den eldste Gallagher-sønnen. Et geni som kommer inn på Universitetet, men som blir kastet ut pga alkoholavhengighet. Han får et barn i sesong 10 som heter Fred.
Cameron Monaghan Ian Gallagher Sesong 1–11 Nest eldste sønn, som finner ut at Frank ikke er faren, men onkelen. Ønsker å verve seg i hæren, men får bipolar lidelse og får seg jobb på ambulanse. Han er homofil og har et av-på forhold med Mickey Milkovich gjennom alle sesongene, og de gifter seg i sesong 10.
Emma Kenney Debbie Gallagher Sesong 1–11 Den viljesterke yngste Gallagher-datteren. Blir mor som 15-åring og etter hvert også lesbisk.
Ethan Cutkosky Carl Gallagher Sesong 1–11 Nest yngst i familien og et problembarn. Han er uintelligent og delvis kriminell, men ender opp med å bli politimann.
Shanola Hampton Veronica «V» Fisher Sesong 1–11 Fionas beste venn og nabo, som bor sammen med mannen sin Kevin og senere tvillingdøtrene deres.
Steve Howey Kevin «Kev» Ball Sesong 1–11 Veronicas ektemann og eieren av baren, The Alibi. Ikke spesielt smart, men veldig følsom.
Noel Fisher Mickey Milkovich Sesong 1–7, 10–11 Et voldelig, kriminell og uberegnelig medlem av Milkovich-familien. Han er inn og ut av fengsel, og ender opp med å gifte seg med Ian.
Joan Cusack Sheila Jackson Sesong 1–5 Nabo til Gallagherne, elskeren til Frank og sexavhengig. Lider av agorafobi.
Emily Bergl Sammi Slott Sesong 4–5 Den ustabile og manipulerende eldste halvsøsteren til Gallagher.
Isidora Goreshter Svetlana Yevgenivna Sesong 4–8 Russisk prostituert, gift med Mickey og mor til barnet hans. Skiller seg fra Mickey og inngår et forhold til Veronica og Kevin.
Chloe Webb Monica Gallagher Sesong 1–7 Franks ekskone og mor til de seks barna. Alkoholiker, bipolar og rusmiddelavhengig.
Scott Michael Campbell Brad Sesong 7–11 Lips venn fra AA og eier av motorsykkelverksted. Senere sjefen og svogeren til Lip

Lips kjærester[rediger | rediger kilde]

Fionas kjærester[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Showtime, «Frank Gallagher Played by William H. Macy», verkets språk engelsk, besøkt 18. mars 2023, «William H. Macy is an Oscar® and Golden Globe® nominee, an Emmy® and SAG® Award winning actor, and a writer in theater, film and television.»[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]