Serra da Estrela

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Serra da Estrela
LandPortugals flagg Portugal
Grunnlagt1998
Areal882,87 km²
Høyde o.h.1 993 meter
Kart
Serra da Estrela
40°19′19″N 7°36′47″V

Serra da Estrela er den høyeste fjellkjeden i Portugal og inneholder det høyeste fjellet på det portugisiske fastlandet (Ponta do PicoAsorene er høyere) med en høyde på 1993 meter over havet. Toppen kalles Torre (betyr «tårn») og ligger i Loriga i kommunen Seia. Det er et skisenter i området ved navn Vodafone skisenter.

Fjellkjeden, som ligger mellom kommunene Seia og Covilhã, er omtrent 100 km lang og 30 km på det bredeste. Den består av en stor granittrygg som en gang dannet Portugals sørlige grense. Med bratte knauser og gjel, elver og innsjøer, vakre skoger og flott utsikt, er området et av de flotteste naturområdene i landet.

Fjellkjeden er i dag en del av en naturpark med gode muligheter for skisport.

Det er tre elver som har sine utspring i Serra da Estrela: Mondego, som er den største elven som renner innenfor Portugals grenser, Zêzere, som er en sideelv til Tejo, Alva, en sideelv til Mondego.

Serra da Estrelahund (Cão da Serra da Estrela) er en hunderase som har fått navn etter dette området, der den har vært avlet som vokterhund gjennom århundrer av de lokale bøndene.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]