Seponelven

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Seponelven ved Lao Bao i Vietnam

Seponelven (vietnamesisk: Sông Sepon, laotisk: Se Pon) er en liten elv ved byen Lao Bao i provinsen Quang Tri i Vietnam.[1] Elven danner grensen mellom Vietnam og Laos hvor den ene siden av elven tilhører Vietnam og den andre tilhører Laos, nærmere bestemt provinsen Savannakhet.

Seponelven er 1 meter dyp og ca. 100 meter bred. Rundt elven er det jungel med store, høye trær. Siden det er lang til nærmeste industriområde, er vannet rent og friskt i sommerhalvåret.

Elven danner grensen mellom Lao Bao (Vietnam) og Savannakhet (Laos) og fungerer derfor som en hovedåre for handel i begge provinsene. Elven brukes til handelstrafikk på begge sider og flere båter krysser elven daglig for å levere varer til innbyggerne. Seponelven regnes som en handelsbro som forbinder handelstrafikken mellom Vietnam og Thailand fordi elven har forbindelse gjennom hele provinsen Savannakhet i Laos til elven Mekong på grensen mellom Thailand og Laos.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Lao Bao Map — Satellite Images of Lao Bao, maplandia.com, hentet 31. august 2012
vietnamstubbDenne vietnamrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.
asiastubbDenne asiarelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.