Senjatrollet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
«Senjatrollet og trollkjerringa» var en turistattraksjon på ytre Senja i Troms fra 1993 til det brant ned i 2019. Det ble markedsført som «verdens største troll».

Senjatrollet var et opplevelsessenter og en turistattraksjon på ytre Senja i Troms. Trollet, som holdt til på Finnsæter i Berg kommune, raget 17,96 meter over bakken, og veide 125 tonn. Det ble registrert i Guinness rekordbok i 1997, og ble markedsført som verdens største troll. Trollet brant ned i mars 2019.[1]

Det var 1. juni 1993 at Senjatrollet, som bygger på et gammelt sagn, åpnet sine dører, ved det allerede da eksisterende kultursenteret Hulderheimen. Med til trollet hører også en trollpark, og inne i selve trollet er det en egen eventyrverden fordelt på to etasjer. Det er Leif Rubach som står bak både Senjatrollet og Hulderheimen, som han nå driver sammen med sin kone, Siw Rubach.

I Hulderheimen er det galleri, tinnsmie, brukskunst, smykkeavdeling og salg av suvenirer. Her er det også servering av mat og drikke. Gangveien opp mot Hulderheimen kalles Signaturtråkket, og en rekke kjendiser har etterlatt seg både hånd- og fotavtrykk i betongen der.

Sommeren 2007 fikk Senjatrollet sin egen trollkjerring, reist på hans venstre side. De to ble viet av prest John-Daniel Solhaug foran 1 800 frammøtte.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Senjatrollet brenner». ABC Nyheter (norsk). 28. mars 2019. Besøkt 28. mars 2019. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]