Senjatrollet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Koordinater: 69°24′35,2″N 17°15′48,4″Ø

Senjatrollet og trollkjerringa

Senjatrollet er et opplevelsessenter og en turistattraksjon på ytre Senja i Troms. Trollet, som holder til på Finnsæter i Berg kommune, rager 17,96 meter over bakken og veier 125 tonn. Det er registrert i Guinness rekordbok (1997) og markedsføres som verdens største troll.

Det var 1. juni 1993 at Senjatrollet, som bygger på et gammelt sagn, åpnet sine dører, ved det allerede da eksisterende kultursenteret Hulderheimen. Med til trollet hører også en trollpark, og inne i selve trollet er det en egen eventyrverden fordelt på to etasjer. Det er Leif Rubach som står bak både Senjatrollet og Hulderheimen, som han nå driver sammen med sin kone, Siw Rubach.

I Hulderheimen er det galleri, tinnsmie, brukskunst, smykkeavdeling og salg av suvenirer. Her er det også servering av mat og drikke. Gangveien opp mot Hulderheimen kalles Signaturtråkket, og en rekke kjendiser har etterlatt seg både hånd- og fotavtrykk i betongen der.

Sommeren 2007 fikk Senjatrollet sin egen trollkjerring, reist på hans venstre side. De to ble viet av prest John-Daniel Solhaug foran 1800 frammøtte.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]