Sellebakk/Lislebyfergen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Byfergen «Go'Vakker Randi» ved kai

Sellebakk/Lislebyfergen er en fergeforbindelse som krysser Glomma i Fredrikstad kommune i Østfold. Fergen går mellom Sellebakk på Østsiden av elven og Lisleby på vestsiden. Den er åpen for passasjerer, sykler og mopeder.[1] Fergen er gratis.

Fergeforbindelsen er en av tre forbindelser som krysser Glomma i Nedre Glommaregionen, de to andre er Gamlebyfergen og Byfergen i Fredrikstad sentrum. Forbindelsen drives av Fredrikstad kommune og trafikkeres av fergen «Go`vakker Randi».

Fergeforbindelsen ble opprinnelig nedlagt i begynnelsen av 1980-årene grunnet lite trafikk etter åpningen av Fredrikstadbrua og Sandesund bru. Fergeleiene ble liggende til starten av 2010-årene. Gjenåpningen av fergeforbindelsen kom etter flere års lokalt engasjement og etter at forbindelse ble anbefalt av flere instanser.[2] Det ble blant annet trukket frem at trafikken som kom til å gå over den nye fergeforbindelsen ville avlaste Fredrikstad sentrum. Fergeforbindelsen ble fort populær da den åpnet nye muligheter for å gå og sykle til arbeid. Forbindelsen ble gjenåpnet 17. juni 2013 etter at en ny ferge erstattet «Go`vakker Randi» på Gamlebyfergen og fergeleiene ble opprustet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 7. desember 2014. Besøkt 6. desember 2014. 
  2. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 9. desember 2014. Besøkt 6. desember 2014. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]