Sedgefield

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sedgefield
Sognekirken St Edmund's
LandStorbritannias flagg Storbritannia
Konst. landEnglands flagg England
DistriktSedgefield
Admin. grevskapDurham
Seremon. grevskapDurham
StatusBy (city)
PostnummerTS21
Retningsnummer01740
Befolkning5 211 (2011)
Kart
Sedgefield
54°39′N 1°27′V

Sedgefield er en by og verdslig sogn i grevskapet Durham i England. Byen har gitt navn til distriktet Sedgefield, men er ikke distriktets administrasjonssenter. I henhold til folketellingen i 2011 har byen en befolkning på 5211 innbyggere.[1]

Stedet har blant annet en regional hesteveddeløpsbane, Sedgefield Racecourse, samt en 45-hulls golfbane, Knotty Hill Golf Centre.

En romersk «stigebosetning» ble oppdaget av TV-kanalen Channel 4s program Time Team i 2003 på markene rett vest for Sedgefield. Det besto av rader med hustufter og verksteder på begge sider av en gammel vei som gikk nord-sør. Den ble sikkert datert ved funn av mange romerske mynter.[2][3]

Sognekirken St Edmund's i Sedgefield er bemerkelsesverdig for dens dekorative trearbeider preget av John Cosin, særegent for Durham etter at kirkeinnredningen i landsbyen Brancepeth ble ødelagt av brann.

Den sørafrikanske politikeren og industrimannen Henry Barrington ble født i Sedgefield, og det var utslaggjørende for at byen Sedgefield i den sørafrikanske provinsen Western Cape fikk sitt navn, oppkalt etter Barringtons fødested.

Sedgefield var kjent i området grunnet sykehuset Winterton Hospital. Det var et epidemisykehus og et psykiatrisk sykehus. Stedet var som en landsby i seg selv med egen brannstasjon, bank og cricketlag. I dag er det få spor igjen av sykehuset, bortsett fra kirken som nå er omgitt av Wintertons boligfelt og vitenskapsparken NETPark (North East Technology Park).

Sedgefield vennskapsby med Hamminkeln i Tyskland.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]