Sedgefield

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sedgefield
Sedgefield Church - geograph.org.uk - 52058.jpg
Sognekirken St Edmund's
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
DistriktSedgefield
Admin. grevskapDurham
Seremon. grevskapDurham
StatusBy (city)
PostnummerTS21
Retningsnummer01740
Befolkning5 211 (2011)

Sedgefield
54°39′N 1°27′V

Sedgefield er en by og verdslig sogn i grevskapet Durham i England. Byen har gitt navn til distriktet Sedgefield, men er ikke distriktets administrasjonssenter. I henhold til folketellingen i 2011 har byen en befolkning på 5211 innbyggere.[1]

Stedet har blant annet en regional hesteveddeløpsbane, Sedgefield Racecourse, samt en 45-hulls golfbane, Knotty Hill Golf Centre.

En romersk «stigebosetning» ble oppdaget av TV-kanalen Channel 4s program Time Team i 2003 på markene rett vest for Sedgefield. Det besto av rader med hustufter og verksteder på begge sider av en gammel vei som gikk nord-sør. Den ble sikkert datert ved funn av mange romerske mynter.[2][3]

Sognekirken St Edmund's i Sedgefield er bemerkelsesverdig for dens dekorative trearbeider preget av John Cosin, særegent for Durham etter at kirkeinnredningen i landsbyen Brancepeth ble ødelagt av brann.

Den sørafrikanske politikeren og industrimannen Henry Barrington ble født i Sedgefield, og det var utslaggjørende for at byen Sedgefield i den sørafrikanske provinsen Western Cape fikk sitt navn, oppkalt etter Barringtons fødested.

Sedgefield var kjent i området grunnet sykehuset Winterton Hospital. Det var et epidemisykehus og et psykiatrisk sykehus. Stedet var som en landsby i seg selv med egen brannstasjon, bank og cricketlag. I dag er det få spor igjen av sykehuset, bortsett fra kirken som nå er omgitt av Wintertons boligfelt og vitenskapsparken NETPark (North East Technology Park).

Sedgefield vennskapsby med Hamminkeln i Tyskland.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]