Hopp til innhold

Second Sight

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Second Sight
UtviklerCrytek UK
UtgiverCodemasters
DistributørSteam
GOG.com
KomponistGraeme Norgate
PlattformXbox
PlayStation 2[1]
Microsoft Windows
Nintendo GameCube[1]
Utgivelse3. september 2004
SjangerAction-eventyrspill, snikespill, tredjepersonsskytespill
ModusEnspiller[2]
AldersgrensePEGI 16

Second Sight er et action-eventyrspill utviklet av Free Radical Design til GameCube, PlayStation 2, Xbox og Windows som kom ut i 2004.[3]

Spillet foregår i en verden hvor parapsykologi eksisterer, og hemmelige forskningsprosjekter avdekket bevis på at kraftige psykiske evner kunne overføres genetisk til andre områder. Spillets viktigste antagonist er et fiktivt amerikansk byrå kalt National Security Executive (NSE) som ønsker å bruke denne parapsykologiske forskningen til deres egne formål. Den amerikanske parapsykologi-forskeren John Vattic våkner inne i en celle ved et medisinsk anlegg i Virginia, uten noen minner om hans fortid eller identitet. Spilleren oppdager at han besitter kraftige psykiske evner av ukjent opprinnelse, som han bruker for å komme seg løs og utforske anlegget han blir holdt fanget ved.

Etter hvert opplever han også tilbakeblikk, som lar ham huske sin egen identitet. Spilleren husker at han ble rekruttert av Pentagon seks måneder tidligere, for å hjelpe til med et viktig oppdrag som ble utført av WinterICE - en spesiell gruppe soldater ledet av oberst Joshua Starke, og hans rådgiver Jayne Wilde. De hadde fått ordre om å reise til Sibir for å få tak i Victor Grienko, en anerkjent russisk vitenskapsmann som søkte om politisk asyl i USA, som hadde utført omfattende forskning på parapsykologi. Tilbake i nåtiden får Vattic tilgang til anleggets pasient-journaler, bare for å finne ut at Jayne Wilde hadde dødd under oppdraget på grunn av et bakholdsangrep fra russiske tropper.

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ a b Redump.org[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Steam, 1.0.0.79, 12. september 2003, Steam-ID 11550, Wikidata Q337535, https://store.steampowered.com 
  3. ^ Castro, Juan (17. september 2004). «Second Sight». IGN (engelsk). Besøkt 13. mai 2023. 

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]
Autoritetsdata