Sebastião Salgado

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Sebastião Salgado
Sebastiao Salgado 2014.jpg
Født8. februar 1944 (74 år)
Aimorés
Barn Juliano Ribeiro Salgado
Utdannet ved Universitetet i Paris, Sorbonne, Universidade de São Paulo
Beskjeftigelse Pressefotograf, maler, journalist, fotograf
NasjonalitetBrasil
Livssynateist
Medlem avAmerican Academy of Arts and Sciences
Utmerkelser
10 oppføringer
Hasselbladsprisen, Fyrsten av Asturias' pris for kunst, Dr.-Erich-Salomon-Preis, Cherry Kearton Medal and Award, Hasselbladsprisen, Oskar Barnack-prisen, Oskar Barnack-prisen, Alfred Eisenstaedt Awards for Magazine Photography, Premios Internacionales de Periodismo Rey de España, Lucie Awards

Sebastião Salgado

Sebastião Salgado (født 8. februar 1944 i Aimorés i Minas Gerais, Brasil) er en brasiliansk dokumentarfotograf og fotojournalist.

Salgado utdannet seg opprinnelig til å bli økonom og fikk en mastergrad i økonomi fra Universitet i São Paulo i Brasil. Han begynte å arbeide som økonom for International Coffee Organization og reiste derfor ofte til Afrika på oppdrag for Verdensbanken. Han begynte å ta sine første bilder i Afrika. I 1973 valgte han å forlate sin karriere som økonom og byttet fagområde til fotografering. Han arbeidet først som nyhetsfotograf før han begynte arbeidet med dokumentarbilder for fotobyrået Gamma i Paris.

I 1979 begynte han det internasjonale samarbeidet med fotobyrået Magnum Photos. Han forlot Magnum i 1994 og startet deretter sitt eget fotobyrå som han kalte Amazonas Images Han ble særlig kjent for alle sine sosiale dokumentarfotografier av arbeidere i mindre utviklede land.

Han mottok Fyrsten av Asturias' pris for kunst i 1998.