Sebastião Salgado

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Sebastião Salgado
Sebastiao Salgado 2014.jpg
Født 8. februar 1944 (73 år)
Aimorés
Barn Juliano Ribeiro Salgado
Utdannet ved Universitetet i Paris, Sorbonne, Universidade de São Paulo
Yrke Pressefotograf, maler, journalist, fotograf
Nasjonalitet Brasil
Livssyn ateist
Medlem av American Academy of Arts and Sciences
Utmerkelser
10 oppføringer
Hasselbladsprisen, Fyrsten av Asturias' pris for kunst, Dr.-Erich-Salomon-Preis, Cherry Kearton Medal and Award, Hasselbladsprisen, Oskar Barnack-prisen, Oskar Barnack-prisen, Alfred Eisenstaedt Awards for Magazine Photography, Premios Internacionales de Periodismo Rey de España, Lucie Awards

Sebastião Salgado

Sebastião Salgado (født 8. februar 1944 i Aimorés i Minas Gerais, Brasil) er en brasiliansk dokumentarfotograf og fotojournalist.

Salgado utdannet seg opprinnelig til å bli økonom og fikk en mastergrad i økonomi fra Universitet i São Paulo i Brasil. Han begynte å arbeide som økonom for International Coffee Organization og reiste derfor ofte til Afrika på oppdrag for Verdensbanken. Han begynte å ta sine første bilder i Afrika. I 1973 valgte han å forlate sin karriere som økonom og byttet fagområde til fotografering. Han arbeidet først som nyhetsfotograf før han begynte arbeidet med dokumentarbilder for fotobyrået Gamma i Paris.

I 1979 begynte han det internasjonale samarbeidet med fotobyrået Magnum Photos. Han forlot Magnum i 1994 og startet deretter sitt eget fotobyrå som han kalte Amazonas Images Han ble særlig kjent for alle sine sosiale dokumentarfotografier av arbeidere i mindre utviklede land.

Han mottok Fyrsten av Asturias' pris for kunst i 1998.