SeaBus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

SeaBus er en personfergetjeneste i Burrard Inlet mellom Vancouver og North Vancouver i Canada. Tilbudet er en del av kolletivtransporten i Metro Vancouver drevet av TransLink. Tjenesten opererer hvert 15. minutt på dagtid på hverdager, og hvert 30. minutt på kveldstid og på søndager. I Vancouver terminerer fergene ved Waterfront stasjon i sentrum, hvor det også er overgang til t-banen SkyTrain og lokaltoget West Coast Express. I North Vancouver terminerer fergene ved Longsdale Quay.

De to fergene, «Burrard Otter» og «Burrard Beaver» gjør overfarten i 11.5 knot (21.3 km/h) på 12 minutter. Skipene har en kapasitet på 400 passasjerer. De er katamaraner bygget i aluminium, og har fire konvensjonelle dieselmotorer for busser. De har hatt en 99.92% oppetid. Fergene har en betjening på fire.

De første fergene til å trafikkere Burrard Inlet started i 1900 med skipet «North Vancouver». Fem skip ble levert frem til 1931, men trafikken fikk en sterk nedgang etter at Lion's Gate bru åpnet i 1938. I 1977 startet de nåværende to skipene i tjeneste. I 2009 ble et tredje skip, «Burrard Pacific Breeze» satt i tjeneste i forkant av Vinter-OL 2010. Med dette økes avgangsfrekvensen til hvert 10. minutt.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]