Scooby-Doo! Mysteriegjengen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Scooby-Doo! Mysteriegjengen
orig. Scooby-Doo! Mystery Incorporated
Generell informasjon
SjangerAnimert komedie / Eventyr
Prod.landUSA
Sesonger2
Episoder52
Lengde22 (per episode)
SpråkNorsk (dubbet)
Basert påScooby-Doo, Where Are You!
Foran kamera
Stemmer avLinda Cardellini, Udo Kier, Lewis Black, Patrick Warburton, Frank Welker, Grey DeLisle, Matthew Lillard, Mindy Cohn
MedvirkendeFrank Welker
Matthew Lillard
Grey DeLisle
Mindy Cohn
Linda Cardellini
Vivica A. Fox
Kate Higgins
Patrick Warburton
Lewis Black
Udo Kier
Bak kamera
Skaper(e)Joe Ruby, Ken Spears
ProdusentSpike Brandt and Tony Cervone
ManusMark Banker, Scott Thomas
RegiVictor Cook, Curt Geda, Lauren Montgomery
MusikkRobert J. Kral
Prod.selskapWarner Bros. Animation, Hanna-Barbera
Sending
Periode5. april 20105. april 2013
TV-kanalCartoon Network
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Scooby-Doo! Mysteriegjengen er amerikansk animert komi- og eventyrserie som gikk på Cartoon Network fra 2010 til 2013.

Dette var den ellevte utgaven av Hanna-Barbera-serien om Scooby-Doo. Serien ble produsert av Warner Bros. Animation og Cartoon Network. på Cartoon Network.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Sesong 1[rediger | rediger kilde]

Fred Jones, Daphne Blake, Velma Dinkley, Shaggy Rogers og Scooby-Doo er en gruppe tenåringer som bor i den lille byen Crystal Cove. Den lille byen har en lang historie med merkelige forsvinninger, observasjoner av spøkelser eller andre monster. Dette danner også grunnlaget for byens blomstrende turist-industri, som sådan er ikke de voksne i byen (de viktigste blant disse er Freds far, ordfører Fred Jones Sr. og sheriff Bronson Stone) glade over at barna deres forsøker å avkrefte alle de overnaturlige hendelsene i området.

I tillegg til de tradisjonelle sakene ungdommene alltid løser, forsøker de også å avslør en annen, langt mørkere hemmelighet, som ligger skjult i Crystal Coves fortid. Etter noen kryptiske hint fra en ansiktsløs mystisk mann kjent bare som Mr. E. avdekker tenåringene en legende om en eldgammel, forbannet Conquistador-skatt, den hemmelige historien til Crystal Coves grunnleggere; Darrow-familien - samt den mystiske, uløste forsvinningen av fire andre ungdommer og kjæledyrfuglen deres.

Sesong 2[rediger | rediger kilde]

Den originale «Mystery Incorporated» returnerer til Crystal Cove. Dette er begynnelsen på et kappløp mellom Fred Jones og vennene hans, og denne andre gruppen for å finne igjen alle delene av en gåtefull planisfæriske skive, som kan vise veien til en forbannet skatt som viss nok skal befinne seg under byen. Etter hvert som brikkene blir samlet, blir det åpenbart at disse to gruppene ikke er de eneste gruppene av mysterie-løsere som har befunnet seg i Crystal Cove:

Mange lignende tidligere grupper, alltid bygd opp av fire tenåringer og deres kjæledyr, har eksistert, i årenes løp. Hemmelighetene bak deres århundre-lange forbindelse, kan endelig avsløre hele sannheten bak hele forbannelsen som henger over Crystal Cove. Skjebnen til både gjengens vennskap, og resten av samfunnet i seg selv, henger i en tynn tråd når kraftige ekstra-dimensjonale krefter samles.

Originale stemmer[rediger | rediger kilde]

Norske stemmer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]