Hopp til innhold

Sayid Jarrah

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Figuren Sayid Jarrah ble spilt av skuespilleren Naveen Andrews.

Sayid Jarrah var en fiktiv figur i den amerikanske TV-serien Lost som ble framstilt av engelske skuespilleren Naveen Andrews.

Sayids bakgrunn var som kommunikasjonsoffiser i Iraks hær under Saddam Hussein og var en trenet radio- og maskiningeniør, men senere tjenestegjorde hans under tvang som forhørsleder av fanger. Ved et tidspunkt ble han beordret til avhøre en opprører som viste seg å være en barndomsvenn av ham, Nadia. I løpet av deres forhold ble de forelsket, og da han ble beordret å henrette henne, hjalp han henne å flykte.[1]

Senere i England ble Sayid plukket opp av Australias hemmelige sikkerhetstjenester (ASIS) og tilsvarende amerikanske (CIA) og som gjorde en avtale med ham: om Sayid infiltrerte en terroristcelle i Sydney, medlemmer som han allerede kjente, og gjenvant en stjålet plastisk sprengstoff, ville de fortelle ham hvor Nadia er.

Sayid aksepterte og ble sendt til Australia hvor han møtte sin tidligere klassekamerat Essam fra Universitet i Kairo. Sayid overtalte Essam til å bli selvmordsbomber for at etterretningsvesenet skal kunne ta hånd om de stjålne eksplosivene, men i siste øyeblikk innrømmer Sayid at han arbeider for ASIS og CIA. Essam innser at Sayid har forrådt ham på grunn av en kvinne og dreper seg selv. CIA forteller Sayid om Nadia og gir ham en flybillett til Los Angeles. Han havner på flyet som krasjer i Stillehavet og han blir en del av de overlevende i Lost.

I samtlige episoder deltar Sayid som blant de faste deltagerne, handlingskraftig og noe plaget av sin fortid.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Yaitanes, Greg (17. november 2004): «Solitary». Lost. Season 1. Episode 9. ABC.

Se også[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata