Santo & Johnny

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Santo and Johnny)
Hopp til: navigasjon, søk
Santo & Johnny
Santo & Johnny.jpg
Santo & Johnny i 1972
Nasjonalitet USA Amerikansk
SjangerPopmusikk, surfemusikk, easy listening
InstrumentGitarer
Aktive år1959 til 1976
PlateselskapCanadian-American Records
Nettstedhttp://santoandjohnny.com/
Medlemmer
Santo, Johnny

Santo & Johnny var en amerikansk rock and roll-duo fra Brooklyn.

Gruppen bestod av brødrene Santo og Johnny Farina. De er aller mest kjent for sine instrumentale slager «Sleep Walk», som ble en regional hit og til slutt nådde opp til 1.-plass på nesten samtlige musikk-lister da den ble lansert på nasjonalt nivå i USA.

I dag[når?] er Santo semi-pensjonert, men Johnny drar fremdeles på turneer og poster nytt materiale med sitt eget band. Johnny er også president i organisasjonen Aniraf Inc., et internasjonalt plateselskap med hovedkontor i New York.

Santo og Johnny Farina ble født i Brooklyn, New York. Santo ble født den 24. oktober 1937 og Johnny den 30. april 1941. Deres far var innkalt til den amerikanske hæren mens de fremdeles var barn og han var hovedsakelig stasjonert i Oklahoma. Etter å ha hørt en gitar-solo på radioen, skrev faren til sin kone hjemme i Brooklyn: «Jeg vil at guttene til å lære å spille dette instrumentet".

Etter hjemkomsten fra andre verdenskrig, fant guttenes far en musikklærer som ga guttene leksjoner i hvordan man spilte gitar. Da Johnny hadde nådd alderen tolv, begynte han å spille akkompagnement til Santo på en standard el-gitar. Brødrene dannet snart deres egen duo og ble ganske populære på skolen, til slutt begynte de med opptredener på forskjellige arrangementer i mange av New Yorks bydeler. De spilte inn en demo som de distribuert til lokale plateselskaper i New York.

Med sangene "Deep Sleep" og "Sleep Walk" toppet duoen de amerikanske listene for første gang i august 1959. Brødrene trakk til seg oppmerksomheten til ett musikk-forlag og signerte en låtskriver kontrakt med det kanadisk-amerikanske selskapet Records.

Etter å ha turnert rundt om i Europa, Mexico og Australia signerte Santo & Johnny en kontrakt med et italiensk plateselskap og de fikk flere hits i Europa, inkludert «Love Story», og "Maria Elena".I 1964 ga de ut et album kalt «I Love Her» som ble nummer 1 i Mexico og holdt denne plassen i hele 21 uker i strekk. De ble listet opp som en del av den italienske Music Hall of Fame som er svært prestisjefylt i musikk-verdenen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]