Santa Maria della Concezione dei Cappuccini

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Erkeengelen Michael, malt av Guido Reni.

Santa Maria della Concezione dei Cappuccini, eller Vår Frue av kapusinernes stiftelses kirke i Roma, Italia, var bestilt av pave Urban VIII til broren Antonio Barberini, som var medlem av kapusinerordenen. Den ligger til Via Veneto, nær Piazza Barberini


Interiøret[rediger | rediger kilde]

Kirken er tegnet av arkitektene Antonio Casoni[1] og Michele da Bergamo[2] og bygd mellom 1626 og 1631. Den består av et lite midtskip og flere sideskip brukt som kapeller med egne altere. I et av kapellene finnes levningene etter St. Felix av Cantalice og i et annet graven til den hellige Crispin av Viterbo.

Kunstverkene[rediger | rediger kilde]

Det første kapellet har det dramatiske alterbildet (ill.) Erkeengelen Michael, malt av Guido Reni ca. 1635. og Gherardo delle Nottis Kristi bespottelse, foruten Paulus får synet igjen (ca. 1631) av Pietro da Cortona.

Det andre kapellet har Forvandlingen av Mario Balassi, og en Nedkomst (ca. 1632) av Lanfranco samt Santa Felice da Catalice av Alessandro Turchi,.

I det tredje finnes Sankt Fransiscus mottar sine stigmata av Domenichino og Bevitnelsen av Andrea Camassei.

Det fjerde inneholder Bønn i Getsemane (ca. 1632) av Baccio Ciarpi.

Der er to bilder av maleren Andrea Sacchi i det femte kapellet: Den hellige Antonius og Jomfruens tilsynekomst (1645, viet til St. Bonaventure. Der er også et skulptert gravmele for Alexander Sobieski utført av Camillo Rusconi.

Kapusinerkrypten og ossuariet[rediger | rediger kilde]

Kirken er mest kjent som ossuarium, som inneholder beinrestene av mere enn 4 000 kapusinermunker, samlet mellom år 1528 og 1870. De er dandert i dekorative mønstre i barokk- og rokokkostil. Som turistattraksjon konkurrerer denne med katakombene. Det tsjekkiske Sedlec-ossuariet (1870) sies å ha blitt inspirert av dette.

Fra krypten[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]