Sandvika Barne- og Ungdomsteater

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Sandvika Barne- og Ungdomsteater (SBUT) startet opp i 1987 og er et ikke-kommersielt amatørteater som benytter profesjonelle instruktører innen sang, musikk, dans og drama. Foreldrene driver gruppene PR, Scene, Kostyme og Arrangement. SBUT setter opp flere musikaler hvert år i Sandvika Teater.

Teateret er åpent for barn og ungdom mellom 9 og 19 år. Medlemmene er delt i to grupper: Barnegruppen for de mellom 9 og 12 år, Ungdomsgruppen for de mellom 13 og 19 år. Begge gruppene har egne forestillinger på Sandvika Teater Lille Scene, mens hovedoppsetningene oppføres for et stort publikum på Hovedscenen hvert år.

I oktober 2008 satte Sandvika Barne- og Ungdomsteater opp Jungelboken i anledning teatrets 20-årsjubileum. De senere år har teateret satt opp kjente og ukjente stykker. Ungdomsgruppen produserer sine egne stykker, hvor Fasade, satt opp i 2010, er den foreløpig siste i rekken. Julen 2011 satte Sandvika Barne- og Ungdomsteater opp årets juleforestilling, Oliver!, basert på Oliver Twist av Charles Dickens. I mars satte barnegruppen opp en uroppførelse av stykket Prinsessen som ikke fikk klatre i trær av Lisa Smith Walaas og Merete M. Stuedal. I mai 2013 fremførte ungdomsavdelingen PEER! av Knut Nærum. Juleforestillingen i 2013 var musikalen Scrooge - Et juleeventyr av Charles Dickens på Sandvika Teater. Året 2014 satte teateret opp følgende forestillinger: En midtsommernattsdrøm i en moderne versjon av William Shakespeares kjærlighetskomedie, Den usynlige gutten og Robin Hood, en nyskrevet musikal. 2015 ble det satt opp følgende forestillinger, Generasjon Prestasjon (nyskrevet), Hans og Grete samt Juleevangeliet - The Musical (nyskrevet). I 2016 ble det spilt Generasjon Prestasjon på nytt, samt med Prinsessen som ikke fikk lov til å klatre i trær. Så kom ny året 2017 og ungdommen spilte Noen hater Kaja, og barna spilte Elefanten i rommet. Så kom julen og det var tid for hovedproduksjon hvor det ble spilt Askepott. Fjoråret startet med en forestilling om klima og jorda vår kalt Klimadrama, og Alt jeg finner på er sant (spilt av barnegruppa), så kom høsten og det ble spilt Robin Hood. I våren 2019 vil det bli satt opp Størst av alt (nyskrevet) og Hans og Grete (igjen). Julen 2019 blir det satt opp "Et Juleeventyr" (A Christmas Carol).

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]