San Juan del Sur

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Gate i San Juan del Sur
Solnedgang over Stillehavet i San Juan del Sur

San Juan del Sur er en by i Nicaragua. Byen har 18 000 innbyggere. Den ligger ved Stillehavet, 11°15′0″N 85°52′0″V.

Historie[rediger | rediger kilde]

Spanjolen Andrés Niño var den første europeer som nådde Bahía de San Juan del Sur i 1523 da han forsøkte å finne en sjøvei inn i Nicaraguasjøen. Gullfeberen i California fra 1849 av førte til stor trafikk fra østkysten av USA opp Río San Juan til Nicaraguasjøen og videre over eidet forbi Rivas til San Juan del Sur. Herfra seilte gullgraverne over Stillehavet til San Francisco. Blant de mange som passerte, var den kjente forfatteren Mark Twain.

Økonomi[rediger | rediger kilde]

Opprinnelig var dette en fiskerlandsby, og fremdeles ligger fiskebåtene ute i bukta. Imidlertid har San Juan del Sur utviklet seg til å bli Nicaraguas ledende badested. Blant trekkplastrene er den flotte stranda midt i byen, de mange skjermede strendene like ved byen, de flotte solnedgangene over Stillehavet og mulighetene for å surfe.

Byen er et obligatorisk stopp for ryggsekkturister på vei sørover i Amerika. Det finnes imidlertid også stadig flere middelklasse- og luksushoteller. Byen er også en stadig mer populær havn for cruiseanløp. Mange hoteller, barer og restauranter drives av utlendinger, først og fremst kanadiere og folk fra USA.

Vennskapsbyer[rediger | rediger kilde]