Salou Djibo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Salou Djibo
Général de corps d'armée Salou Djibo.jpg
Født15. april 1965 (54 år)
Namaro
Beskjeftigelse Politiker, militær
Parti Conseil suprême pour la restauration de la démocratie
Nasjonalitet Niger
Medlem av Conseil suprême pour la restauration de la démocratie

Salou Djibo (født 15. april 1965 i Namaro, Kollo, Niger) er en nigersk offiser fra djerma-folkegruppen som etter det militære statskuppet 18. februar 2010 overtok som Nigers de facto leder med stillingen som formann for Conseil suprême pour la Restauration de la Démocratie. Han ble sittende fram til april 2011, da den valgte president Mahamadou Issoufou overtok.

I 1995 fikk han militær trening i Bouaké i Elfenbenskysten før han begynte med offisertrening i 1996. Han ble utdannet til annenløytnant i 1997 og ble videre forfremmet til løytnant i 1998, kaptein i 2003 og ches d'escardron (major) i oktober 2006. Djibo har også blitt trent i Marokko og Folkerepublikken Kina.

Blant de mange stillingene Djibo har hatt, er instruktør ved det militære sentret i Agadez, troppskommandant, kommandant for 121 Compagnie de Commandement d'Appui et des Services og kommandant for garnisonen i Nigers hovedstad Niamey. Han deltok også i De forente nasjoners fredsbevarende styrker i Côte d'Ivoire i 2004 og i Den demokratiske republikken Kongo i 2006.

Etter kuppet i 2010 erklærte hans militære regjering at den ville gjøre Niger til "en modell for demokrati og godt styre."

Djibo er gift og har fem barn.


Forgjenger:
 Mamadou Tandja
(Nigers president) 
Nigers våpen
Formann for Conseil suprême pour la Restauration de la Démocratie

Etterfølger:
 Mahamadou Issoufou
(Nigers president)