Emne på «Brukerdiskusjon:Jeblad»

Sammendrag av Jeblad

Brukerfeil, forsøk på å redigere data som ikke skal endres.

Pmt (diskusjonbidrag)

God aften! Når jeg lenker til wikitionary på wikidata får jeg denne advarselen. Hva betyr det egentlig at interlanguage links cannot be automatically provided

<nowiki>

  • The save has failed.
  • Warning: Wikidata's notability policy does not allow links to Wiktionary entries unless the interlanguage links cannot be automatically provided. By clicking on "save", you confirm that this is the case. In general, connecting Wiktionary words to Wikidata concepts is not correct.


Mvh

Jeblad (diskusjonbidrag)

Site links («språklenker») til Wiktionary-oppføringer skapes automatisk. Utvidelsen mw:Extension:Cognate er involvert i dette. Lenking skjer via elementer som kalles lexeme og vil angis som «L123». Et lexeme har et lemma, og alle oppslag på Wiktionary som har felles lemma vil fanges opp av Cognate og bli putta i det samme lexeme. Spesifikke former og meninger vil så fanges opp av form som angis som «F123» og sense som angis som «S123». Et lexeme er del av en form. En form kan også ha en referanse til en entity, det som kalles lexical property.

Fordi alle oppføringer på Wikitionary har felles lemma, og dermed felles lexeme, så skal ikke disse sidene vedlikeholdes manuelt. Kun sider som ikke blir fanget opp av Cognate skal legges inn manuelt. Typisk sider fra prosjektrommet. Ett eksempel er Wikipedia:Sandkasse (Q3938) som ikke egentlig er Wikipedia sin sandkasse, men prosjekt-sandkassene.

Har du fått advarselen dun har angitt så har du nok forsøkt å legge inn et lemma fra hovedrommet på ett av prosjektene, og dermed fått advarselen.

Du finner noe info på d:Wikidata:Wiktionary og på d:Wikidata:Wiktionary/Sitelinks .